Eurogamer.se

Nintendo är sugna på att göra en egen smartphone-kontroll

För att underlätta mobilspelande.

Att Nintendo lurkar runt på mobilspelsmarknaden har nog inte gått förbi någon. Med Miitomo ute på marknaden och Pokémon Go på väg samt fler titlar i åtanke, så är det inte jättekonstigt att företaget vill öka sitt engagemang där ute. Men mjukvara verkar inte vara det enda - Nintendo är även, som det ser ut, sugna på att skapa spelkontroller för mobiltelefoner.

1

Det är under ett investerarmöte som företaget avslöjade att man ämnar se över möjligheten att skapa kontroller för mobiler och surfplattor. Så här sa Nintendos Shinya Takahashi:

"Physical controllers for smart device applications are available in the market and it is possible that we may also develop something new by ourselves, I believe Nintendo's way of thinking is to look at whether action games are really not impossible (without a physical controller for smart device applications) to create and how we can make it happen to create such a game."

Vi hoppas att Nintendo gör detta. Då slipper de tänka på bärbar hårdvara och kan lägga all energi på det de kan bäst - spel.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!