Eurogamer.se

Akta dig: Pokémon Go kan innehålla filer som tar över din telefon

Jävla hackare.

Pokémon Go har inte släpps officiellt här i Europa ännu, vilket innebär att om du vill spela det så måste du ladda ner en apk-fil (på Android alltså) för att få tag i spelet utanför Google Play Store. Det verkar som att folk hittat en sådan fil full av malware som kan riskera att ta skicka viktig information till någon annan.

"It was uploaded to a malicious file repository service at 09:19:27 UTC on July 7tg, 2016, less than 72 hours after the game was officially released in New Zealand and Australia," skriver säkerhetsföretaget Proofpoint i ett uttalande.

.apf-filen har tydligen modifierats med DroidJack remote access tool (RAT), även kallat för SandroRat som gör att programmet ger hackare tillgång till din telefon. Aj aj aj.

"In this case, Proofpoint researchers discovered an infected Android version of the newly released mobile game Pokémon GO. This specific APK was modified to include the malicious remote access tool (RAT) called DroidJack (also known as SandroRAT), which would virtually give an attacker full control over a victim's phone,".

Risken för något sånt här finns alltid när man laddar ner filer utanför Google Play Store, men med tanke på hur populärt Pokémon Go är så är detta ännu mer oroväckande.

I rapporten kan vi som tur var inte hitta den infekterade filen att ladda ner normalt på internet, utan hat upptäckts i en "malicious file repository service.", så har du redan laddat ner spelet kan du troligtvis andas ut.

Men ja, vi vill varna alla från att ladda ner filen från okända uppladdare.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!