Eurogamer.se

Pokémon Go-spelare är hett villebråd för rånare

Akta dig.

Vi vet, det är mycket Pokémon Go-nyheter just nu. Det går dock inte att undvika då internet fullkomligt exploderar av nya grejer, hela tiden. Senast i raden är att Pokémon Go-spelare tydligen är hett villebråd för rånare. Nej, vi talar inte om Team Rocket.

I O'Fallon, Missouri, har polisen arresterat fyra misstänkta som riktat in sig på pistolrån mot just Pokémon Go-fans. Så här skriver de på sin Facebook (via The Verge):

"This morning at approximately 2 AM we responded to the report of an armed robbery near the intersection of Highway K and Feise Road. We were able to locate four suspects occupying a black BMW a short time later and recover a handgun. These suspects are suspected of multiple armed robberies both in St. Louis and St. Charles Counties. It is believed these suspects targeted their victims through the Pokemon Go smartphone application."

Tydligen har rånarna nyttjat Pokestop beacon-funktionen i spelet. Polisen tillägger:

"We arrested all four suspects and recovered a handgun. We felt it important for our residents' safety to share what we did know and remind them to be cognizant of their safety and surroundings."

Även om detta var i USA råder vi er att vara försiktiga på er resa för att bli allra bäst. Ladda batteriet och läs vår guide innan du börjar spela. Och för gud skull, akta dig för internetsnusk i form av nakenbilder.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!