Eurogamer.se

Westboro Baptist Church trollas av Pokémon Go-spelare

Sprid kärlek!

Det finns så mycket att skriva om Pokémon Go, så många historier att föra vidare. Exempelvis den om flickan som hittade en död man under sin promenad, eller den där folk börjat sprida nakenbilder med Pokémon. Det har gått så långt att amerikanskt förintelsemuseum funderat på att stoppa spelet helt.

Även Square Enix har tagit sin del av kakan och gjort en parodi, och spelet har blivit så populärt att det även gått om porren på Google. Ja, det finns företag som faktiskt erbjuder sig att gå promenader åt dig för en liten peng, men du kan även fuska dig förbi den långa resa som är att kläcka ett ägg.

Var försöker jag komma, egentligen? Att vi borde byta namn till Pokémon Go-Gamer?

Njae, istället vill jag ge lite bakgrundsfakta innan jag hoppar rakt in i nästa obskyra historia - nämligen den att ett gäng Pokémon Go-spelare trollat mytomspunna galna Westboro Baptist Church.

Kyrkan är nämligen ett "gym" i spelet där spelare kan samlas och slåss mot varandra. Detta har så klart bäddat för lite "trolleri" då en av spelarna satte dit en Clefairy vid namn "Loveislove" för att försvara kyrkan. Som ni vet avskyr Westboro Baptist-kyrkan allt som de anser är avvikande och de är kända för att vara väldigt intoleranta.

Kyrkan upptäckte draget, så klart, och öste därför ut ny domedagspropaganda via Twitter. Så här skrev de:

"EVERYTHING, real or virtual, enables proud sin in america. That's a sign of DOOM!"

Sedan dess har kyrkan pumpat ut massvis med tweets för att locka till sig Pokémon-spelare. Vi sprider ogärna hatpropaganda så ta nedanstående tweets med en stor nypa salt och självdistans:

Så kan det gå, med andra ord.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!