Eurogamer.se

Nintendos aktie skjuter i taket efter Pokémon Go-succén

Högsta pĺ fem ĺr.

Att kalla Pokémon Go för en succé är minst sagt en underdrift. Miljoner och ĺter miljoner människor världen över har fĺtt Pokémon-feber och trots att spelet inte ens är officiellt släppt i Sverige ännu fylls vĺrt lands gator av folk som försöker fĺnga de smĺ monsterna.

För mer om Pokémon Go:

Detta har inneburit att Nintendos aktie gĺtt i taket. När aktiemarknaden i Japan stängde igĺr lĺg deras aktie pĺ 27 780 yen. Detta är högsta den varit pĺ fem ĺr, och Nintendos värde har ökat med hela 14 miljarder dollar (!) under den senaste veckan. Herrejäklar!

Detta trots att Nintendo själva varken utvecklat eller gett ut Pokémon Go. Deras interna mobilsatsning började istället med Miitomo och kommer senare i höst följas upp med ett mobilt Fire Emblem och Animal Crossing. Det gĺr bra nu, kan man väl säga, för Nintendo.

Kommentarer (2)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!