Eurogamer.se

79-årig tant vill spela Pokémon Go - på svenska

Varför inte en svenskspråkig version?!

Alla verkar spela Pokémon Go nu för tiden och här på redaktionen springer de flesta omkring som dårar efter de söta små djuren (förutom Petter som sitter inomhus och surar). Vissa verkar dock ha viljan att testa succéspelet, men saknar möjligheten.

Nä, nu pratar vi inte om ett handikapp som försvårar möjligheten att jaga Pikachu och gänget, utan bristen på svensk text i spelet. Vänta, va?

Det är i en fantastisk intervju i Expressen som Britten Brohede, 79 år, menar att hon gärna vill testa Pokémon Go men att hennes engelskakunskaper är bristande, och att hon därför inte kan göra det. Power-tanten säger att hon använder kryckor när hon är ute och går, men likväl vill hon ge sig ut på en rejäl monsterjakt.

- Varför är det inte på svenska? Då kan ju inte jag använda det. Det irriterar mig. Min dotter skulle kunna lära mig själva spelet men inte lära mig engelska. Jag vill ha det på svenska så jag inte behöver fråga om hjälp hela tiden, säger hon till Expressen.

Med tanke på hur lite text spelet faktiskt innehåller, och att inget Pokémon-spel någonsin har blivit översatt till svenska gör detta rätt skrattframkallande. Att det är en 79-årig kvinna som framför kritiken och inte, säg, ett barn - gör det ännu roligare.

Men vi håller med om att självklart ska Britten få spela Pokémon Go, så kom igen Niantic och Nintendo: Översätt spelet! Eller släng iväg ett mejl till oss, Britten, så hjälper vi dig med att förklara vad de få engelska orden/uttrycken betyder i spelet.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!