Eurogamer.se

Trafikverket lackar på Pokémon Go, igen - vill förbjuda vissa platser

Typ järnvägar.

För cirka en vecka sedan rapporterade vi att Trafikverket varnat för Pokémon Go-spelare. Nu har den statliga myndigheten gått på offensiven mot spelet igen.

Denna gången uppger Trafikverket att de kontaktat utvecklaren Niantic och bett dem stänga av vissa utvalda Pokéstops. Detta då spelarna, tydligen, inte har vett nog att hålla sig undan från motorvägar och järnvägar.

Trafikverket skriver:

"Den senaste tiden har det rapporterats om personer som agerat på ett olämpligt eller direkt farligt sätt i trafiken i samband med att de spelar mobilspelet Pokémon Go. Detta har skett på både väg och järnväg,"

"Med anledning av detta har Trafikverket kontaktat företaget som utvecklar spelet för att påpeka livsfaran med att ha med så kallade pokéstop och tankningsställen kring järnvägar och motorvägar."

"Genom att ange koordinater för Trafikcentralerna i Stockholm, Göteborg och Malmö visar Trafikverket på några av de platser som spelföretagen bör spärra av. Vi kommer att återkomma med ytterligare områden."

Och som vanligt - ha lite vett när du är ute och fångar monster. Att offra livet för en Pikachu är ju inte värt i slutändan, eller hur?

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!