Eurogamer.se

Pokémon Go har uppdaterats - tar bort fotstegen

Massor av fixar.

Den första ordentliga uppdateringen har nu släppts till Pokémon Go. Visserligen är det inga nya pokémons som introduceras men vi får ändå ett par välbehövliga fixar.

1

Först och främst har spelets fotsteg-system tagits bort. Du vet de en till tre små fotstegen som fanns under Pokémons i närheten. Niantic förstod själva att detta buggade ur (så att det alltid var tre fotsteg) och tog helt enkelt bort detta. Huruvida en fixad version av systemet dyker upp i framtiden är oklart.

Spelets batteri-sparläge har också försvunnit från Ios. Flertalet användare rapporterade att det ledde till att spelet kraschade, så vi antar att Niantic jobbar på en ordentlig lösning och bara tagit bort detta temporärt.

Niantic har även slängt in nya säkerhetsvarningar när du sätter igång Pokémon Go, exempelvis att inte köra bil samtidigt som du spelar (fler varningar behövs tydligen då sånt här händer och bilolyckor på grund av spelet (egentligen idioter som borde fatta att man inte ska spela samtidigt, men nåväl). Trafikverket, som själva gick ut med en varning tidigare, lär vara nöjda över detta.

Fuska i GTA 5 Bli odödlig, få vapen och massa stålar Fuska i GTA 5

Flertalet PokéStops har även tagits bort, efter önskemål. Bland annat förintelsemuseet i Washington DC. Huruvida Trafikverket fick igenom sin förfrågan om att ta bort PokéStops på järnvägar är ännu oklart.

Andra nyheter är att du nu kan designa om din tränare och att flertalet buggar har fixats.

Värt att notera är att appen nu verkar ladda snabbare, hur spawn-systemet funkar verkar ha fått en förändring så att du numera kan hitta flertalet andra pokémons i din närhet och i gymmen ska olika attacker ha justerats för att bli mer rättvisa.

Mer negativt är att flertalet spelare ha rapporterat att de förlorat sin karaktär och alla sina pokémons. En lösning är att dubbelkolla så att spelet inte försöker logga in dig på fel google-konto, vilket vissa menar är en lösning.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!