Eurogamer.se

Nu kan du inte fånga Pokémon på heliga platser

Känsliga områden kommer bli fredade.

Niantics Pokémon Go är en framgångssaga utan motstycke. Men resan har inte varit helt enkel och spelet har i omgångar fått skarp kritik för att det bland annat låtit spelare jaga Pokémon på ett förintelsemuséeum.

Men nu är det slut med det och Niantic har beslutat sig för att ta bort heliga platser från spelet, samt låta allmänheten skicka in förslag på områden som borde vara monsterfria.

Så här säger J.C. Smith som är Consumer Marketing Director, The Pokémon Company, i en intervju med LA Times:

"When something is really popular, we have to figure out the most respectful way to deal with it and make sure that everyone is playing safely and doing things in a respectful manner. It's only been two weeks since it launched, and there's been so much attention and so many people playing that it's tough to think of all the ways it could affect the world."

"For us, we're making sure the play experience is done right. Initially, there was some server overload, which we've worked on. Now, we're looking at features in the game and how to fine-tune them so that it's appealing to the fans but also respectful of the private institutions that are affected by it."

Om du vet en plats som borde vara Pokémon-fri, rapportera den här.

Har du en plats du hade velat se försvinna? Kommentera nedan!

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!