Eurogamer.se

Föräldrar lämnade sitt barn til förmån för Pokémon

När jakten på Snorlax är mer intressant än ditt 2-åriga barn...

Några menar säkert att något gått rejält snett när exempelvis Trafikverket går ut med varningar om Pokémon Go. Men det finns uppenbarligen något med spelet som stänger av folks rationella tänkande. Och det har nu kostat ett par från Arizona, USA, böter för vanvård av barn.

Paret lämnade nämligen deras 2-åriga ute i en och en halv timme medan temperaturen var 38 grader. Paret har erkänt att de lämnade barnet för att spela Pokémon Go.

Enligt sheriff-kontoret i Pinal Country så lämnade Brent och Brianne Daley deras son ensam i 90 minuter i den kokande hettan. En granne ringde 911 efter att ha hittat pojken utanför, skrikandes och gråtandes, och försökte desperat att komma in i huset. Vice-sheriffen hittade ett telefonnummer till Brent Daley som svarade uppringningen med "Whatever".

Paret hade kört runt i området, uppenbarligen för att hitta Pokéstops och liknande, och sheriff Paul Babeu kallar beslutet om att lämna barnet för "fullständigt oförståeligt".

Paret har blivit stämt för vanvård av de lokala myndigheterna.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!