Eurogamer.se

Niantic blir stämda av upprörd amerikan - störde sig på massvis av spelare

Vissa är mer lättkränkta än andra.

Det var väl en tidsfråga och egentligen är ingen särskilt förvånad. Men ja, Niantic har blivit stämda av en upprörd amerikan. Detta rapporterar Gameinformer.

Jeffrey Marden, som han heter, är bosatt i New Jersey i USA och känner sig störd av Pokémon Go-spelare.

Spelarna ska tydligen ha jagat fickmonster omkring området där han bor i och i sin stämningsansökan berättar Marden att han upplevt "ökad aktivitet" från människor runt hans egendom. Dessutom ska flera personer ha knackat på hans dörr för att fråga om de får gå in i hans trädgård för att plocka Pokémon. Hyfs är tydligen farliga grejer.

Så här står det i hans ansökan:

"The intentional, unauthorized placement of Pokéstops and Pokémon gyms on or near the property of Plaintiff and other members of the proposed class constitutes a continuing invasion of the class members' use and enjoyment of their land, committed by Niantic on an ongoing basis for Defendants' profit. On the basis of the foregoing acts and practices, Defendant Niantic is liable for nuisance and all Defendants have been unjustly enriched."

I ansökan framgår det även att andra personer ska ha påverkats av Pokémon Go men som inte vågat ta något längre steg än rant på Twitter. Personen som avses här är en Boon Sheridad som twittrat om att hans hem agerat Pokéstop, och därmed också samlingsplats för dedikerade spelare.

Sheridan ska dock ha blivit förvånad över att hans namn nämns i stämningsansökan när ABC News hört av sig.

Niantic själva har inte uttalat sig i ärendet.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!