Eurogamer.se

Pokémon Go var ett av Saturo Iwatas sista projekt

Jobbade fram till slutet.

Nintendo-ikonen Saturo Iwata gick bort förra ĺret i sviterna av cancer. Enligt uppgifter ska han ha jobbat hela vägen till slutet, trots sin sjukdom. Exempelvis var ett av mannens sista projekt mobilspelssuccén Pokémon Go.

Sĺ här skriver sajten Nikkei:

"He continued to work in a hospital room until the last moment, using his favorite PC and exchanging views on "Pokemon Go" with Tsunekazu Ishihara, the Pokemon Company's president and his close friend."

Som gammal räv var han lätt skeptisk till hur mobilspel fungerar, och var en av krafterna bakom att man inte behöver spendera sĺ mycket pengar i det för att ha kul. En person nära Iwata bekräftar detta:

"Children can enjoy 'Pokemon Go' without spending too much money. This is probably what Iwata-san aimed for."

Och Iwata är saknad. Vila i frid, gamle gosse.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!