Eurogamer.se

Pokémon Gos spelarbas störtdyker - nu har man tappat 15 miljoner spelare

Bra för servrarna om inget annat.

När Pokémon Go släpptes rĺdde massiv hysteri. Spelet har exempelvis laddats ner mer än 100 miljoner gĺnger, bara första mĺnaden, men nu ser succén ut att mattas av.

Enligt siffror frĺn Axiom Capital Management har spelet tappat 15 miljoner spelare under perioden juli till augusti. Den 21 juli hade spelet exempelvis 45 miljoner, men den 18 augusti "endast" 30 miljoner. Dĺ det gĺtt ett par dagar till kan vi räkna med att siffran nu är nĺgot lägre.

1

Niantic Labs har dock goda chanser att öka basen igen. Planen är att släppa spelet i 100 territorier, vilket är tre gĺnger sĺ mĺnga som idag. Och pĺ det har man en del uppdateringar i ĺtanke som kan locka tillbaka de som tröttnat.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!