Eurogamer.se

Metro-utvecklarnas nästa spel är gjort för VR.

Oculus Touch-kontrollerna får ett AAA-spel från 4A Games.

Under årets Oculus Connect-mässa fick vi reda på flera smaskiga nyheter som väntar Facebooks omtalade VR-headset. Vi fick bland annat reda på att deras kommande rörelsekänsliga kontroller, Oculus Touch, kommer kommer kunna förbokas den 10:e oktober för priset 199$ och släpps sedan den 6:e december. Men vi fick också reda på vad 4A Games arbetat på de senaste åren: ARKTIKA.1, som är ett förstapersonspel utvecklat för att fungera med Oculus kommande kontroller.

I trailern får vi se mer av vad vi är vana vid från 4A fast med några extra nyheter inslängt. Ett kallt, underjordiskt, postapokalyptiskt landskap med monster tillsammans med flera delar spejsad Science Fiction. Av det gameplay som visas får vi kurva våra skott, jonglera med pistoler och skjuta monster med stil.

Spelet är tänkt att släppas andra kvartalet 2017. Än så länge har vi inte hört något om stöd för HTC Vive så för stunden får vi anta att det är Oculus-exklusivt.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!