Eurogamer.se

Att sprida explicit material från Watch Dogs 2 kan få dig bannad

Så pass NSFW att Sony tar fram stora ban-hammaren

Först av allt så vill vi klargöra att Watch Dogs 2 innehåller explicit material i form av nakna människor, och i all ärlighet så är det egentligen inte speciellt konstigt med en åldersmärkning på 18 år. Huruvida det för fram något eller ej som förbättrar spelet eller är något som vi låter vara osagt.

Ubisoft är själva väldigt öppna med hur de ser på sitt spel och att det inte bör spelas av minderåriga (vilket det så klart kommer göras ändå tråkigt nog): "The content of this game is suitable for persons aged 18 years and over only," Watch Dogs 2's PEGI age rating reads. "It contains: multiple, motiveless killing, graphic sexual activity showing genitalia, strong language."

1

Woot

Det har dock visat sig att det explicita material som förekommer i spelet har orsakat problem för ett antal användare som spridit bilder från spelet innehållande just blottande könsorgan och dylikt. Framförallt så går det emot Sonys policy och avtal, vilket har gjort att folk har blivit bannade efter att ha spridit explicita bilder.

Användaren Goron2000 från forumet NeoGAF blev offer för de här avtalen och fick känna på svidande kritik från Sony:

"We're writing to inform you that your Sony Entertainment Network account has been temporarily suspended. "We've made this decision based on your online activity in Live from PlayStation on 14-11-2016. "Content of an adult or sexual nature is against our Code of Conduct. "The suspension will last 1 week and will be lifted on 21-11-2016. You won't be able to access online multiplayer, PlayStation Store and other network features until the suspension is over. "We take the decision to suspend an account very seriously, and we only do so after one of our moderators has carefully analysed the situation. PlayStation Support therefore cannot overturn this moderation decision. "We ask all our players to act decently, respectfully and with consideration for us and other players while using PlayStation Network. To make sure you understand the behaviour we expect from our community, please review the Code of Conduct here before returning to PlayStation Network. Please be aware that any further breaches of the Code of Conduct may result in a longer suspension or even a permanent ban. "Yours sincerely, SIEE Moderation."

Som spelare kan du dock räkna med att se en del nakenhet då det finns grupper i spelet som är nudister. Förstår att stackaren i videon fryser i alla fall. Och blä för att inte tvätta händerna.

Vad tycker ni om regelverket? Borde det vara tillåtet eller ska vi visa hänsyn till att innehållet till exempel kan nå barn samt människor som finner det här anstötligt?

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!