Eurogamer.se

HD-remake av Yakuza kommer 2017

Klassiker i ny tappning.

2005 släpptes kraftigt omtyckta Yakuza på Playstation 2 och därmed var legenden Kazuma Kiryu (Dragon of Dojima) född. Elva år senare har Sega och Deep Silver beslutat sig för att en ny generation ska få spela gangsterspelet i form av Yakuza Kiwami - exklusivt till Playstation 4.

Det handlar om en HD-remake, men det beskrivs som så mycket mer än så. "Kiwami" betyder "Extreme" och med detta kommer nya funktioner och material att slängas in i spelet, förutom upphottad grafik. Nytt djup i spelets story och nya saker att göra finns här, tillsammans med tillagda sidouppdrag, uppdaterad mekanik och stridssystem.

Yakuza Kiwami inleder med att spelseriens protagonist Kazuma hamnar i fängelse för ett brott han inte begått. Efter att ha avtjänat tio år är han utfryst från hans yakuza-klan och tio miljarder yen försvinner från samma klan. Spelarens uppgift blir att återställa Kazumas heder, bland allt förräderi och undervärldspolitik.

Yakuza Kiwami kommer släppas både i digitalt och fysiskt format och kommer för första gången i väst med nyinspelad japansk dialog. Till sommaren 2017 kan vi se fram emot att bevittna spelets släpp.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!