Eurogamer.se

Crackdown 2

Sandlådan är crackalackin'!

Om du frågade en tonåring under 2007 vad Crackdown var för något spel, skulle de flesta svara; - Det där sandlådespelet som innehåller en betanyckel till flerspelarläget i Halo 3. Exakt detta påpekade mycket elaka tungor när de kommenterade spelets skäl till att existera.

Det visade sig dock att Crackdown faktiskt kunde stå på sina egna ben. Trots att flertalet kastade sig över Halo 3-betan direkt de bröt förpackningen, valde en klar majoritet att faktiskt ta sig an av det riktiga innehållet. Ett flertal månader senare, och titeln lyckades fortfarande ligga i toppen bland aktiva lir på Xbox Live.

Tvåan var därför oundviklig, och genast började det komma åsikter som ännu en gång ifrågasatte syftet. Samma syrliga tungor sa elakt att det beror på att Halo: Reach ska släppas under hösten, och att tvåan tillverkas för att servera ytterligare en beta (nej, så blev inte fallet, utan det var Halo: ODST som höll i den nyckeln). Sedan blev man orolig för att ett nytt bolag tog över utvecklandet, trots att det till större delen är samma personer som senast var bakom kulisserna.

1

Största snackisen blev dock dess releasedatum. Juli månad brukar oftast vara reserverat åt titlar som dumpas av företagen, bara för att någon knäpp klausul tvingar distributören att faktiskt släppa verket, eller så är det ett spel som baseras på en högaktuell sommarfilm. Hur som helst, Ruffian Games får börja jobba i uppförsbacke.

Åter igen gestaltar spelaren en klonad agent i en övermäktigt tung, men smidig kostym som gör att ens hopp inte riktigt är anpassade efter tyngdlagen. Den här gången är det din uppgift att återinföra strömkällor i Pacific City – just det, samma stad som senast. Nu har det dock gått två år sedan förra äventyret, men istället för olika gäng är det den här gången bara en oerhört våldsam proteströrelse som lever rövare på gatorna. Och har du oturen att befinna dig ute under natten kommer du att få träffa en hel del muterade varelser som kort och gott kallas för ”freaks”.

2

Precis som tidigare är det action från tredjepersonsvy, och även denna gång får du relativt fritt välja exakt vad du vill göra och i vilken ordning. Bortsett från huvuduppdraget kan du välja att förgöra fiendebaser, utmana dina samspelande kamrater i både tak- och billopp, täppa till hål i marken som gör att missfostren ökar i antal, och mycket annat.

Kommentarer (5)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!