Eurogamer.se

MotoGP 09/10

Nu är det hjul igen

Att vara recensent innebär väldigt ofta att man måste bryta ens egna fördomar genom att lira spel som man normalt sett aldrig skulle införskaffa under några som helst omständigheter. Oftast har det funnits fog för dessa åsikter, men lite då och då blir jag överraskad av innehållet. Ett exempel är gravt underskattade FPS-liret Far Cry 2, och nu är det dags för att åter igen bli överbevisad. Denna gång av hittills okända studion Monumental Games som har gjort årets upplaga av MotoGP-licensen, nämligen MotoGP 09/10.

2

För er som inte känner till denna motorsport kan jag snabbt berätta att det rör sig om tävlingar för motorcykelförare, vars start skedde 1949. I sporten finns det ett gäng olika klasser baserade vilken typ av motor som man kör med, och i spelet har man begränsat sig till tre stycken – 125 cc, 250 cc och 800 cc (en gräns som ska höjas till 1000 cc under 2012-säsongen). Under en säsong tävlar man på 18 olika banor i hela 16 olika länder, och varje gång utdelas det mellan 1 till 25 poäng för de 15 snabbaste förarna i ett lopp.

1

I MotoGP 09/10 återspeglas detta bäst ifall man väljer att använda sig av karriärläget, där du kan välja att köra med en autentisk förare, fast det blir givetvis roligast om du skapar en egen karaktär. Det gjorde jag i alla fall, och det man upptäcker då är ett flertal möjligheter som Robert även saknade i MotoGP ’08. Inte bara hårdvara i sin motorcykel, utan även mer estetiska saker såsom ens dräkt, hjälm och färger på ens huvudobjekt. När man har gjort sina val (något som du givetvis kan ändra på under säsongen om du blir ångerfull) återstår det att börja söka efter personal som ska jobba åt ditt stall. Huvudfokus är givetvis på ingenjörerna som vill förbättra din motorcykels egenskaper, men ifall män tänker mer långsiktigt är det bättre om du anställer PR-folk som kan jobba med att få in attraktiva sponsorer. För utan stora pengar har du inte råd att betala din personal, och då kan du aldrig utvecklas.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!