Eurogamer.se

Steam till Mac ute nu

Med detta kom också Mac-versionen av Portal

Steam kom till alla Apple-älskares favoritsystem i veckan. Med detta kom också Mac-versionen av Portal - den moderna pusselklassikern med det nästintill ohälsosamma intresset för tårta. Även Runic Games hyllade monsterslaktare Torchlight släpptes och utvecklaren lovar att även ge ut kommande titlar till formatet.

Projektet utannonserades för ett par månader sedan och det har sedan dess varit känt att Valve har planer på att porta sin spelmotor Source till Mac. Denna lansering skedde i onsdags och alla intresserade får därmed tillgång till Mac-versionen av motorn.

Valve utannonserar även Steam Play, vilket innebär att ett spel du redan köpt till din PC kommer att finnas tillgängligt utan extra kostnad för din Mac, och vice versa. Om det finns en Macversion, det vill säga. Även spel över plattformarna kommer att finnas.

Varje onsdag framöver kommer ytterligare spel att släppas, bland annat har Valve tidigare sagt att hela Orange Box tids nog ska finnas på Mac. Snart kan du alltså gibba Applefanboys i Team Fortress 2, något jag personligen är mycket exalterad över.

Kommentarer (6)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!