Senaste kommentarer

AndreasGöransson 13 timmar sedan @jimivallpeterson Det bra! Någon får hålla hoppet upp :D
AndreasGöransson 1 dag sedan @Alestes Vi får helt enkelt hoppas på Shenmue till PS4 istället ;)
jimivallpeterson 1 dag sedan Nä, jag vägrar ge upp hoppet om The Last Guardian!
Alestes 2 dagar sedan Jag väntar fortfarande på Yakuza 5 som kommer släppas till PS3 denna sommar, men sedan så kommer det väl inget mer som är intressant för min del.

Själv så är jag lite besviken på denna konsolgeneration faktiskt. Är primärt en PC-spelare men köper konsoler ändå för alla japanska spel (främst JRPG) som inte släppts till PC. Och överlag så har utbudet av bra JRPG-spel till 360/PS3 varit rätt klent jämfört med tidigare generationer. Så om Lost Odyssey och Nier släppts till PC/PS4 så finns det inte så himla stora anledningar kvar för mig att behålla min 360 och PS3, faktiskt. Det är väl i så fall den ovannämnda Yakuza-serien.

En annan sak som jag inte gillar med denna konsolgenerationen är att den introducerade DLCs. Visst, det finns DLCs som är bra (som till ovannämnda Dishonored) men många tar rövarpriser samtidigt som dom erbjuder väldigt lite. Som Drakengard 3 av Square-Enix, har väntat på en rea på deras systrar-DLCs ett tag nu för att betala fullpris för det vore helt galet.

Och så kom ju aldrig någon Shenmue 1&2 HD heller :wink:
Mac_da_man 3 dagar sedan härligt, har längtat. Nästa gång jag köper ett Telltalespel ska jag vänta tills alla episodes är ute så man kan sträckspela :)
Quint 5 dagar sedan Jag ser fram emot occulus rift, men samtidigt har jag lite svårt att se 3d som annat än ett stort sudd om det rör sig snabbt på 3d-filmer, så lite osäker på hur mycket jag egentligen kommer få ut av den. Såvida inte det är spel där allt och alla rör sig långsamt :)

Kan ju så sett även hoppas att man i större utsträckning kan kalibrera occulus riften till sina egna specifika förutsättningar så att det blir lättare att se 3d:n.
AndreasGöransson 6 dagar sedan @Quint Den som lever får se :-)
Quint 6 dagar sedan Har ibland funderat på just en wipeout klon som mitt testprojekt när/om jag någon gång skulle orka börja experimentera med Unreal Engine 4, eftersom det känns som något som borde vara relativt enkelt i sitt grundutförande, men sedan går att polera och utöka hur mycket som helst.

Men känns ju hopplöst att hoppas på att man skulle få ihop en konkurrensmässigt användbar wipeout-klon på indienivå om skaparna av originalet nu är på gång att själva bygga ett nytt spel :)
AndreasGöransson 1 vecka sedan @Drygore Jag har matat min Retron 5 med det mesta och det fungerar otroligt bra :-) Med det sagt är ju originalkonsolen alltid originalkonsolen.
ivanspolle 2 veckor sedan jag får känslan av, Been there, done that... eller?
ivanspolle 2 veckor sedan Skulle inte förvåna mig om dom en dag bara lägger ner allt och använder det materialet från de spelet för att skapa något nytt.
ivanspolle 2 veckor sedan Väntar på mitt ex också, ska bli kul att se ett värdigt motstånd mot Gran Turismo som inte lyckats särskilt bra sista tiden.
AlexPettersson 2 veckor sedan Blir ju extra olyckligt när den enda kvinnliga karaktären man hör talas om heter Quiet och dessutom är stum.
PeterTjarndal 2 veckor sedan @jimivallpeterson Jo, det var riktigt bra förra året och jag gillade deras Treehouse-arrangemang. Men ändå så tycker jag att en riktig livepresentation är så mycket bättre än något förinspelat. Så de kan gärna fortsätta som de gjorde förra året men ändå ha själva presskonferensen live.

Och så blev jag såklart besviken när jag var på plats på E3-mässan för två år sedan och att det inte var någon live-presentation när jag ändå var där liksom.
jimivallpeterson 2 veckor sedan Personligen tycker jag att Nintendos upplägg under förra årets E3 var en riktig succé! Känner inte nödvändigtvis att en stor live-presentation på scen skulle vara att bättre alternativ, men samtidigt förstår jag folk som vill ha det. Och det är ju alltid kul att kunna höra publikreaktioner.
Men med tanke på hur hyllade Nintendo blev efter förra E3 så ser jag ingen anledning att de skulle byta koncept inför i år.
AndreasGöransson 2 veckor sedan @ivanspolle Kul att du gillade listan! :-)
AndreasGöransson 2 veckor sedan @ivanspolle Känner likadant, men kommer förbaskat nog att spela nästa del med. :-)
lucasnjones 2 veckor sedan @ivanspolle Jag borde också känna så här, men Ubisoft lurar in mig varje gång. Give me more!
ivanspolle 2 veckor sedan Gillade inte Dark Souls
Gillade inte Dark Souls 2
Hatar Bloodborne
ivanspolle 2 veckor sedan Kan vi bara slippa fler Assassin's Creed är min mening... trött på de!
ivanspolle 2 veckor sedan Riktigt snyggt och håller med om samtliga omslag.
AndreasGöransson 2 veckor sedan @kanshira Va? :)
AlexPettersson 2 veckor sedan @Drygore du tog verkligen orden ur munnen på mig. Hade rätt stora problem där i början - innan det gick att levla upp. När du mött "första" bossen (uppe på stora bron) så blir det dock möjligt. Och då kan du börja grinda lite lätt och samtidigt bli vän med spelet. Problemet är inte att du är dålig, problemet är att du inte lärt dig spelet än!
AndreasGöransson 2 veckor sedan @Alestes Såg din kommentar först nu! Sorry :-)

Visst borde Sega ta sig i kragen? Tyvärr kommer de som bekant inte ens vara med på E3 så det är bara att glömma:
http://www.eurogamer.se/articles/2015-05-05- sega-kommer-inte-att-ha-nagot-bas-pa-arets-e3
AndreasGöransson 2 veckor sedan @Drygore Du anar inte hur sugen jag är, men samtidigt inte. :-) Jag tror spelet får ligga ett tag tills jag får kraft nog att försöka igen.

Tack för uppmuntran dock!
Drygore 2 veckor sedan Ge det en chans till! Det kommer att lossna, och känslan när det gör det är fantastisk. :-)
Jag lirar Dark Souls 2 på PS4 just nu (efter att ha klarat BB), och den nya utgåvan av det är definitivt svårare än Bloodborne.. Men dessa spel har en viss tröskel. När man väl blir vän med kontrollerna och lär sig hur fiender rör sig (och framför allt behåller lugnet! Dessa spel straffar stress och upprördhet) så brukar det lossna. Kör det ihop sig så kan man grinda lite lätt och levla upp en del (men man brukar slippa sånt).

Kort och gott, har man tidigare erfarenhet av Souls-spelen så går det lättare, helt klart. Men även om man inte har det så brukar det lossna! Ta det bara lugnt och stressa inte. Locka fiender en och en om det går, och lär dig att tajma rolls.

Lycka till ;-)
Drygore 2 veckor sedan Det risiga med konsoler som dessa är att de emulerar spelen. Det blir aldrig som orginalen. Vissa spel fungerar bättre än andra förstås. Det finns mycket skrivet på nätet om exakt vad som skiljer.

Dock så förstår jag tjusningen med konsoler som denna.
Om man inte redan t.ex har en dator inkopplad i tv:n så kan det ju vara något. Men som sagt, långt ifrån orginalen.

Det krävs kraftfullare hårdvara än man tror, och oerhört mer än vad denna konsol klarar, för att perfekt emulera ens ett NES-spel.

Rekommenderar en googling, det finns mycket matnyttigt att läsa i ämnet :-)
kanshira 2 veckor sedan ?????? Not following you!!
StaffanWallin 2 veckor sedan @Quint Ett NES går alltid att fixa på Tradera eller liknande :)

Se till att ha vigvattnet på Liemannen, så kan du låsa fast honom direkt när han droppar ned i bilden. Kasta tills han är död. Lättaste bossen på spelet ;)

I övrigt är det grymt att höra att jag väckte dina Castlevania-minnen till liv!
Quint 3 veckor sedan Nu blev jag otroligt sugen på att spela Castlevania igen, synd att den NES jag & mina syskon delade på när vi var små verkar ha försvunnit i en eller annan flytt, så även om jag har kvar cartridgen (tror jag, många spel har försvunnit också) har jag ingen konsol att spela den på :)

Klarade aldrig av spelet på tiden det begav sig, fastnade i princip alltid på liemannen, tror bara jag sett Dracula en gång.
Alestes 3 veckor sedan Tråkigt :sadface:
Alestes 3 veckor sedan Egentligen så har jag väl bara en önskning, att SEGA tar sig i kragen och börjar släppa fler spel. Yakuza 5 släpptes i Japan 2012 och är äntligen på väg att släppas här i väst senare i år. Men serien, som är väldigt populär i Japan men inte i väst, har fått fler spel sen dess. Skulle vilja se Yakuza 1&2 HD och Yakuza 0 här också.

Också väntat ~15 år på en fortsättning till Shenmue 2. Så om SEGA släppte Shenmue 3 och Shenmue 1&2 HD så vore jag oerhört glad, även om det inte känns speciellt troligt.

För ett tag sedan så hade jag önskat att Konami utannonserade Suikoden VI, men frågan är väl om dom fortfarande kan göra ett bra Suikoden-spel? Det har trots allt gått nästan 10 år sedan Suikoden V släpptes och många av utvecklarna bakom dom tidigare spelen har inte jobbat hos Konami på flera år.
AndreasGöransson 3 veckor sedan @Alestes Skitbra feedback, tack! :)
Alestes 3 veckor sedan Jag läser främst spelsidor för nyheter, och då gärna angående japanska spel som många kanske inte lägger någon större uppmärksamhet på. Till exempel, bästa spelnyheten denna vecka för mig har varit att D4 kommer släppas till PC, vilket jag gillar då jag inte har någon XB1. Följde också nyfiket dramat med Skyrim och betalade moddar där Valve och Bethesda efter bara några dagar la ner det. Detta är ju dock inte direkt lätt att tillgodose, vad som är intressanta spelnyheter är ju oerhört subjektivt.

Gillar också artiklar/intervjuer som ger en inblick av spelutvecklingen. Kommer till exempel ihåg en bra artikel från gamla Eurogamer.se som handlade om AI i spel, och det var intervjuer med diverse svenska spelutvecklare (speciellt från Ubisoft Massive om jag minns rätt) där dom öppet berättade om det. Inte något trist PR-snack då det var rent allmänt istället för att marknadsföra något specifikt spel under utveckling. Så det kändes lärorikt, intressant och man fick en viss vördnad för det som AI-programmerare pysslar med.

Sedan så är det alltid kul med tillbakablickar om äldre spel. Började spela tidigt 80-tal och har sen dess spelat som bara den, så det är väl där jag kanske känner mig mest motiverad att komma med en kommentarer eller två, ibland.

Det enda jag har att invända mig emot är väl SNES Top5-listan från förra veckan. En väldigt bra lista, faktiskt, men också lite trist då två av spelen inte släpptes i Europa till SNES och det ena har fortfarande inte släppts här till någon plattform. Så stämningen var ungefär "piratkopiera dessa ROM-filer" istället för "leta upp spelkassetterna på vinden/loppmarknaden/släktingen/osv", vilket inte kändes så professionellt. Fast det kanske bara var jag som tolkade den som sådan.
benganffs 3 veckor sedan Blev inte särskilt pepp på spelet efter att ha sett trailern, såg rätt tråkigt ut tyvärr och rätt så långsamt.
Quint 3 veckor sedan kan bara hålla med Joakim.

Tycker alltid det är lite tråkigt när någon går ut och säger "det här är vad spelare vill ha" eller "denna sortens spel är inte populära längre", men det kanske främst är för att den sortens spel jag gillar allt som oftast är det som pekas ut som omoderna, ointressanta eller fulla av "tropes" :p

Jag är dessutom inte övertygad om att det faktiska antalet spelare som gillar långa spelsessioner nödvändigtvis är mindre än det var för 10-15 år sedan, även om den procentuella andelen spelare säkert minskat med tanke på hur mycket vanligare det blivit med folk som spelar spel på olika plattformar.
JoakimHåkansson 4 veckor sedan En tämligen trångsynt analys av John om du frågar mig. Visst har han poänger med vad som ligger i tiden vad gäller kortare spelsessioner osv, men spelmediet är väl ändå tillräckligt stort idag för att ha plats för båda?

Notera även att om World of Wacraft skulle tappa 90% av alla sina prenumeranter skulle drygt en miljon fortfarande spela spelet, mer än vad de flesta spelutvecklare någonsin vågar drömma om.
PeterTjarndal 4 veckor sedan Mustiga omslag. Vill äga!
AlexPettersson 4 veckor sedan Släpps det t.o.m på skiva? Aaaah va sugen jag blir av att se det klockrena omslaget
SusanneJohansson 1 månad sedan @NateTraveller Ja, Wolverine var en av mina första favoriter men det känns som att det är dags för honom att kliva åt sidan nu. Fram för mer variation!
NateTraveller 1 månad sedan Själv skulle jag gärna se en mer vardagligt rotad serie med Miss Marvel (Kamala Khan) eller kanske något med She-Hulk. Jag har begränsad kunskap om båda, men det är onekligen karaktärer som jag gärna skulle vilja veta med om.

Vad som skulle få mig totalt osugen på spelet? Om det handlade om Wolverine eller Magneto.
SusanneJohansson 1 månad sedan Black Widow vore coolt. Finns massa potential i hennes backstory och de olika storylines som släppts :)
Quint 1 månad sedan Varken Zelda eller Metroid alltså? :)

Måste erkänna att jag aldrig hade Snes, så min erfarenhet med den konsolen är ganska begränsad, lånade bara en konsol av en kompis för att nöta igenom lite spel, så enda spelet från denna listan jag spelat i någon större utsträckning är Super Punch-Out, men tog mig aldrig igenom det, har för mig jag stannade på Super Macho-man eller någonstans däromkring.

Började spela Chrono Trigger på emulator för ett antal år sedan, men kändes inte riktigt "rätt" så tog mig aldrig genom det, borde kanske inhandla det på virtual console eller till nintendo ds och göra ett nytt försök, men tanke på hur ofta det nämns & hyllas när jrpgs diskuteras.
AlexPettersson 1 månad sedan Det enda vita saknade var ju spel. Släng in ett rejält minne och släpp allt digitalt så kommer det nog gå bra skall ni se!
StaffanWallin 1 månad sedan @Sarienn Sorry, mitt misstag!
AndreasGöransson 1 månad sedan @Sarienn Uppdaterad! :) Tack för att läser.
Sarienn 1 månad sedan Tack för att du skriver om Magicka 2!
Vi här på Pieces är mycket stolta över spelet, och vi hoppas att vi har förtrollat dig med det :)

Bara en liten korrigering: Pieces Interactive AB är de som har utvecklat det, inte det fina gänget på Arrowhead
AlexPettersson 1 månad sedan Väldigt spontant intryck, men luktar lite Cursed Mountain-flopp?
Alestes 1 månad sedan Konami äger väl studion Kojima Productions också. Dom kommer nog byta namn på den studion snart, gissar på "Konami Computer Entertainment Japan" som den brukade heta för över 10 år sedan, så sedan låta den pumpa ut så många Metal Gear-spel dom bara kan. För att sedan lägga ner den efter ett antal år och sedan låta tredjehandsutvecklare göra Metal Gear-spelen, som dom gjort med dom flesta Silent Hill-spelen dom senaste 10 åren.
jonaspettersson 1 månad sedan Trevligt att levla så jag också får raljera lite! :D