Senaste kommentarer

AndreasGoransson 1 dag sedan @AlexPettersson SM64 är inte överskattat ;)
AlexPettersson 1 dag sedan Sjukt sexigt! T.o.m jag blir ju fan sugen på att spela (det lite överskattade) spelet nu!
AlexPettersson 2 dagar sedan @Spelaren Haha den va nästan på gränsen till magstark!
AndreasGoransson 2 dagar sedan @Ercarret Åh fan, då kanske det går att få in på Macen :)
Spelaren 2 dagar sedan Nästa gång vill vi se Sverige - Ryssland, med skadad och utbytt rysk målvakt till följd av inkastat föremål.
jonaspettersson 2 dagar sedan @Spelaren Intressant reflektion och skulle förmodligen säga samma sak. Min erfarenhet kring MOBA-spel sträcker sig inte längre än League of Legends. Och även det har jag inte spelat särskilt mycket.

Är sugen på att läsa mer serier överlag, men en steampunk-Batman låter onekligen väldigt coolt. :)
Spelaren 2 dagar sedan @jonaspettersson Är inte alls van vid den här subgenren, spelade en kort bit, den första nivån (tutorial 1). Man styr karaktären genom att högerklicka med musen istället för att styra den mer direkt, för att anfalla fiender klickar man också på dem eller använder olika snabbkommandon genom att trycka på olika knappar. Lite som Path of Exile eller Titan Quest, typ. Så får man nya förmågor och levlar upp allt eftersom man dräper fiender. Lite tjatigt men det växer nog längre fram när man får tänka mer. Striderna i tutorialen var inte särskilt kul.

Inte ens bossen.

Däremot gillade jag att man får spela som en slags steampunkversion av Batman, som heter Gaslight Batman. Cool design. Blev nästan mer nyfiken på DC:s serier än på spelet som sådant av att spela.
Spelaren 2 dagar sedan Tråkigt, nu ser Nintendos 2015 på en gång betydligt blekare ut. Finns fortfarande en bra bredd, men det här var den självskrivna toppen, som nu alltså uteblir.

Samtidigt kanske bäst att skjuta upp spelet om det resulterar i ett bättre resultat.

Frågan är vad vi ska se fram emot till Wii U under hösten 2015 nu... Har Nintendo någon överraskning åt oss eller får vi nöja oss med Star Fox?

Star Fox blir nog i och för sig inte så pjåkigt. Men ett Metroid eller Kid Icarus till exempel, från ingenstans... Det vore schysst. Eller Ett New Super Mario Bros U 2 eller ett Super Mario Galaxy 3 för den delen.
Ercarret 2 dagar sedan @AndreasGoransson Pillars of Eternity har nog bland de mest förlåtande minimumkraven jag sett för ett datorspel de senaste åren. Såvida du inte köpte din dator under tidigt 2000-tal borde det inte vara något problem. :)
PeterTjarndal 2 dagar sedan Nooooooo!!! Jag som hade längtat så efter det här spelet alltså.
jonaspettersson 2 dagar sedan @AndreasGoransson Aldrig försent ;)
jonaspettersson 2 dagar sedan @Spelaren Det ser ju rätt intressant ut. Berätta gärna om din upplevelse. Jag vet själv att jag inte kommer hinna spela det :p
Spelaren 3 dagar sedan Jag tycker kritiken känns märklig. The Last of Us och God of War III är väl de enda spel som Sony släppt eller ska släppa på nytt och Halo 1-4 är den enda utgivningen från Microsoft. Sony och Microsoft är inte mycket värre än Nintendo. Eller missar jag något?

Tycker det var "värre" förr på Xbox 360 och Playstation 3 när många spel skulle släppas på nytt med HD-upplösning. Något som för min del var väldigt tacksamt eftersom en hel del spel till t.ex. PS2 ser ut som stryk på en HD-skärm och förtjänar ett bättre öde.


Att det går för segt med spelutgivningen av nya exklusiva stortitlar kan vi däremot vara överens om, särskilt för Sonys del. Men det har jag redan diskuterat för ett par veckor sedan. Nu när fler och fler köper konsolen så lär även utrymmet för att släppa fler spel öka. För det handlar ju om att nå en viss kritisk massa för att kunna släppa fler spel, om en konsol har få aktiva spelare så drar sig företagen för att släppa fler än ett par spel per år. Jag tror att utgivningstakten lär öka ju fler konsoler som säljs.

För Nintendo är situationen speciell. De har så svagt stöd från tredjepartsutvecklare att de inte har något annat val än att släppa egna spel i ganska hög takt för att driva på hårdvaruförsäljningen, vilket ju är trevligt för oss spelare. Att de inte har någon konkurrens gör även att deras egna spel säljer bra, för som spelare är det ju i stort sett endast Nintendos egna spel som är intressanta att ens överväga att köpa. Dessutom är Nintendo rätt överlägsna på vad de gör, och i vissa fall även rätt unika. Spel som Smash Bros, Zelda och Mario Kart har antingen ingen konkurrens alls eller ingen stor eller värdig konkurrens i samma subgenrer. Microsoft och Sony lär däremot få känna på hård konkurrens från diverse actionspelskolosser när deras nästa Halo respektive Uncharted släpps.

Som läget är just nu så har det gått lite segt, men det har ju trots allt släppts en hel del nytt också. Problemet är väl inte att det inte släpps spel, utan att tredjepartsspel som AC Unity, CoD AW, Alien, Evolve, Forza Horizon, The Order med flera inte är så väldigt annorlunda mot vad vi såg förra konsolgenerationen. Det kanske är svårt att förändra så mycket när vi är inne på den fjärde konsolgenerationen med 3D-konsoler. De flesta koncept kanske redan har gjorts. Större och öppnare världar och ännu snyggare grafik räcker inte för att få oss att tappa hakan. Och så har vi börjat vänja oss vid den nya grafiken. The Division som var så snyggt när det först visades imponerar inte på samma sätt nästan två år senare.

Som tur är så finns ju ofta en del spännande Indiespel på ingång att testa om storspelen är för få och för tråkiga.

Och det finns en del spel att hålla tummarna för. Själv ser jag fram emot till exempel Star Wars Battlefront, Mirrors Edge 2, The Division, Metal Gear Solid V, Fable Legends, Halo V och Final Fantasy XV. Men jag förväntar mig inte någon revolution. Tror man behöver skaffa lite realistiska förväntningar på hur mycket annorlunda ett spel kan bli, utan att man drar in alternativa sätt att styra dem på eller andra mer gimmickartade inslag.
AndreasGoransson 3 dagar sedan @KlockreN Det tillfällen som nu som jag önskar att jag hade en speldator :(
AndreasGoransson 3 dagar sedan @AlexPettersson Håller med. Att sitta i soffan är oslagbart!
AlexPettersson 3 dagar sedan PC är bästa men tråkigaste plattformen att spela på. Suger lite.
KlockreN 3 dagar sedan Jag hade bara tänkt testa det lite snabbt igår innan jag skulle gå och lägga mig, efter ca 1 timme hade jag skapat min första gubbe. :biggrin:
Spelaren 3 dagar sedan Laddar hem det just nu och håller tummarna för att det är ett kul gratisspel även utan att köpa till en massa extra karaktärer.
jonaspettersson 4 dagar sedan @Spelaren Ett par-tre spel brukar i regel räcka långt :) Jag har på tok för många redan att klara ut. ^^
Spelaren 4 dagar sedan @jonaspettersson Inte köpt något än, får se.

Starcraft II Collectors Edition och Super Mario Galaxy 2 köpte jag nyligen så har redan lagt bortåt 400 kronor på spel senaste veckan! Men något spel för runt 50 kr kanske det blir.
jonaspettersson 5 dagar sedan @Spelaren Blir det några inköp eller är det redan klart? ;)
Spelaren 5 dagar sedan Ni No Kuni kostar inte många tior. Men jag vill hellre köpa en fysisk utgåva... :/

Några Sonic-spel också rätt billiga, Unleashed och Generations närmare bestämt. Och mycket mer. Spanade in rean tidigare under eftermiddagen.
Spelaren 5 dagar sedan SÅ passande att de har lagt till musik från Super Mario Sunshine i deras klipp. :)
AndreasGoransson 6 dagar sedan @Prioz Det gör det! :)
Prioz 6 dagar sedan Finns det nycklar kvar ?
Alestes 6 dagar sedan Det är lite synd att det bara är dom stora blockbusterspelen som blir portade till nya konsoler. Skulle gärna se Nier släppas till PS4/XB1/PC, men det känns inte speciellt troligt då det inte var en stor hit till PS3/360.

Dragon Quest VIII, Steambot Chronicles, Suikoden 3-5, Shenmue 1&2, Yakuza 1-5, och Valkyria Chronicles 1-3 skulle inte skada heller.
jonaspettersson 6 dagar sedan Ännu en anledning att spela om Half-Life :D Brutal Doom är en helt fantastisk mod.
AlexPettersson 7 dagar sedan @gustavhedenborg Kan köra det nästa gång! Mitt problem är att framförallt genomskärarna blir så extremt kassa med manuell kontrol (pga fördröjningen)
gustavhedenborg 7 dagar sedan Jag trodde du skulle köra med manuella kontroller och alla autofunktioner av. Det är hardcore det! ;)
AlexPettersson 7 dagar sedan @bylinjonas Haha. Körde mycket Iss deluxe på generationen innan vilket måste haft en rejält hög svårighetsgrad. Svåraste hade aldrig varit att tänka på.
bylinjonas 7 dagar sedan Såg inte så lätt ut det där. Minns att jag nötte International Superstar Soccer 64 på svåraste så pass mycket att jag kunde vinna med 10-0. Om det är jämförbart är väl en annan fråga..
AlexPettersson 1 vecka sedan Helt underbart! Perfekt för oss som missade första tåget på PS3! :D :D :D :D
jonaspettersson 1 vecka sedan @AlexPettersson Tja, Konami äger titeln så det är upp till Kojima Productions om de vill köpa ut titeln, I guess. Annars oklart i nuläget.
jonaspettersson 1 vecka sedan @AndreasGoransson Sant! xD Men det ser fortfarande intressant ut. Första episoden var jag mer into om man säger så. Andra episoden känns som en annorlunda presentation på nåt vis.

Men dömer inte ut spel efter trailers oavsett ^^
AndreasGoransson 1 vecka sedan @jonaspettersson Alla kan inte ha lika god smak som jag ;)
AlexPettersson 1 vecka sedan Så Silent Hills kommer inte släppas av Konami?
jonaspettersson 1 vecka sedan @Spelaren Ååh, 1942 nötade jag galet mycket för bra längesen nu. Körde bara mot botar då förstås, men det var kul ändå.
jonaspettersson 1 vecka sedan @AlexPettersson 14,99 euro. Väldigt prisvärt.
jonaspettersson 1 vecka sedan @AdamHolmberg Oja, bara att ro hit med en hög :D
jonaspettersson 1 vecka sedan Hmm, mje, mja, mjo var mina reaktioner. Men jag vill fortfarande spela det.
jonaspettersson 1 vecka sedan @Spelaren Visst är det spännande. Metal Gear kommer garanterat att te sig annorlunda efter Phantom Pain, kan jag tro. Det är inte nödvändigtvis en dålig grej men det återstår ju att se. Ska bli intressant att se vart Kojima tar vägen.

Det Platinum verkar göra bäst är hack ´n´ slash så kanske fler spinoffs? Twin Snakes gjordes av Silicon Knight, korrekt. Första titeln jag lirade faktiskt.

Det lär bli en ny studio. Frågan är om det inte vore ännu intressantare att komma på en ny spelserie istället. Även fast nerven värker efter mer Metal Gear. =p
Spelaren 1 vecka sedan Oj, spännande att se vilka som får göra nästa spel. Antingen kanske det blir in - house (ett annat team från Konami) eller också en annan studio.

Mercury Steam vore kanske aktuella, de har redan arbetat med Castlevania. Platinum Games tog över arbetet med Rising. För många år sedan gjorde studion bakom Too Human en ny version av Metal Gear Solid till Gamecube. Silicon Knights hette väl studion har jag för mig. De finns väl inte ens kvar, gick i konkurs efter Too Human?

Men det kan ju bli en helt ny studio också som får arbeta med MGS VI, eller vad det nu får för namn. Vore ju supercoolt om det blev en svensk studio.
AndreasGoransson 1 vecka sedan @AlexPettersson Det ser ut som att han slutar och börjar att frilansa istället
AlexPettersson 1 vecka sedan Vaaaaaaaaa???? Ger mig fan på att han trollar...Både MGS5 och Silent Hills i pipen ju. Vad har Konami mer att komma med liksom?
AndreasGoransson 2 veckor sedan @Ruffelstiltskin korrigerat :)
AlexPettersson 2 veckor sedan @Spelaren Väldigt imponerande ja! :)
Spelaren 2 veckor sedan Oj, gick det fortfarande att spela det online på Playstation 2?! Att Xbox 360-versionen fortfarande var online förvånar mig inte men Playstation 2... En konsol som släpptes för ganska exakt 15 (!) år sedan.
Ruffelstiltskin 2 veckor sedan Inte för att vara någon förståsigpåare, men jag kan då minsann inte se att Adam Sandler blir uppkäkad av Pac-Man någonstans i trailern..

Däremot får vi se Pac-Man bita sin skapare Toru Iwatani, som spelar sig själv.