Senaste kommentarer

andreasandreen 1 dag sedan Jag minns att alla hade redan spoilat att Aerith (eller Aeries) dör, men jag blev ändå chockad över hur otroligt tidigt in i spelet det skedde.
Jag minns att Sephiroth var en väldigt skräckinjagande skurk och den låten som spelas i källaren i Shinra Mansion och en del Sephiroth-scener fick en att rysa.
Jag minns jag blev lite besviken att alla hemligheter om Sephiroth var man tvungen att hitta istället för de var en del av huvudstoryn, där tyckte jag Final Fantasy 9 som jag spelade innan var lite bättre på att ge spelaren en sammansatt och konsistent story.

Men mest av allt minns jag hade jag hade både kul och mysigt genom hela spelet och det var en av den bästa tiden när jag var 17 (jag spela spelet sent efter det släpptes).
Ondina 2 dagar sedan Kommentar borttagen. Anledning: Spam. //Modd
robertarveteg 2 dagar sedan Hade nästintill likadan första upplevelse av WoW som du David. Även jag var en Night Elf. ^^
Quint 3 dagar sedan Alltid kul när någon, via ett generaliserande uttalande, anklagar folk för att bete sig som som andra som generaliserar ;)
AndreasGoransson 3 dagar sedan @bylinjonas Yepp, trist nog. :/
bylinjonas 3 dagar sedan
Jag har helt enkelt inte haft tillräckligt med tid eller - stundtals - lust för alla spel
Med barn och hus så är det min verklighet. Jag kan klämma in kanske 1h spelande per dag som max, det gör inget om spel försenas lite då och då för jag har alltid något annat att spela. Att Last Guardian försenades gjorde att jag köpte DOOM till bra pris istället.
bylinjonas 3 dagar sedan Lite feltänk där.. Han snackar om fanboys och de finns överallt.
Quint 4 dagar sedan Var intresserad av MMOs från första början, när man hörde bekanta prata om Ultima online lät det ju otroligt kul och när jag såg någon av de första trailersarna för Everquest, i 3d med massa andra personer stridandes mot någon gigantisk drake, det såg ju minst sagt magiskt ut.

Men av blandade anledningar blev det aldrig att jag riktigt tog mig tid att sätta mig med något av dem, istället var det först några månader efter att World of Warcraft släppts som jag till slut tog mig tiden att prova på ett MMO. Ville egentligen spelat en human paladin eftersom det är något i den stilen jag brukar spela i rpgs, men en kompis envisades med att vi skulle vara Horde, så istället fick blev det en Tauren Shaman och i princip direkt när jag tog mina första staplande steg i Mulgore var jag fast. Världen var gigantisk, man hade ingen aning om hur något fungerade, det fanns oändligt mycket att göra och mål att sträva mot och allt var bara helt underbart magiskt. :)

Den Tauren Shamanen är för övrigt fortfarande min main, även om jag spelar betydligt mindre nuförtiden:
Bussel
Quint 5 dagar sedan Ska jag vara ärlig har jag inte följt hypen om NMS särskilt mycket och inte heller spelat spelet, även om det givetvis varit svårt att helt undvika diskussionerna runt det :)

Men jag kan mycket väl tänka mig att det, som "icke-media-tränad" indieutvecklare, är lätt att gå i samma fälla som Peter Molynuex envist (men kanske mer medvetet?) klampar ned i och prata vitt och brett om sina visioner för spelet, utan att ta hänsyn till var projektet befinner sig just nu eller vad som är rimligt att hoppas på att det kommer innehålla när det är klart.
jimivallpeterson 2 veckor sedan Kul! Ser fram emot att ge mig in i detta!
Quint 2 veckor sedan Svår fråga denna gången, har ju kört mer än en session Quake i nätverk, men det känns inte som att jag riktigt började älska genren innan man införde stealth moment, och då finns det väl risk att jag går lite i utkanten av veckans ämne och riskerar att tangera någon framtida vecka :)

Men den stora kärleken för first-person spel kom med Hidden & Dangerous där det var lika mycket first person sneaking som shooting. Fastän det var minst sagt buggigt och vi fick starta om oändligt många gånger eftersom man dog så lätt om man blev sedd, så hade jag och kompisarna otroligt roligt när vi tog oss igenom kampanjen i multiplayer läge.
AndreasGoransson 2 veckor sedan @bylinjonas Jinxa inte! ;)
AndreasGoransson 2 veckor sedan @bylinjonas Tror det är gamla siffror. Ska dock kolla upp!
bylinjonas 2 veckor sedan Måste vara en jävligt bra siffra. Får mig att fundera på Xbox One, kan den enbart ha sålt runt 10 miljoner som det står på https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-s elling_game_consoles ??
bylinjonas 2 veckor sedan Jaja, vad gör 2 månader när det utvecklats i 20 år? :P
Quint 2 veckor sedan Helt orelaterat till xbox1s bakåtkompatibilitet (men givetvis alltid roligt med fler titlar som får stöd), men detta påminner mig om att jag borde beställa Bayonetta 2 special edition till Wii U, så att jag kan spela igenom båda spelen där. :)
Quint 2 veckor sedan Håller nog med honom. Har ett Vive hemma, men använder det mest för korta "WOW VR är så fräckt!" upplevelser och för att själva experimentera med VR i Unreal Engine eller Unity.

Har inte hittat något spel än, och svårt att se hur ett sådant skulle se ut, som får mig att vilja sitta/stå med vr-hjälmen på någon längre tid för sådana långa spelsessioner som man annars kan ha i soffan framför tvn.
bylinjonas 2 veckor sedan Mad Max till PS4 ska jag testa.. Annars blir det nog mest Uncharted 4 online..
Quint 2 veckor sedan Kommer fortsätta nöta World of Warcraft, blev färdig med min Class hall quest igår (äntligen 3 sockets i vapnet), men har fortfarande många questar kvar i Suramar och dessutom finns det ju gott om world quests att göra & professions att kämpa med :)

Lite kul, är nog första expansionen på länge som jag är så här sysselsatt med min main och nära nog inte gett någon tid åt några alts. (även om jag, med tanke på priset på vissa av delarna till questen "Trial by Fel fire", gärna skulle levela lite crafting-alts :) ).
Quint 2 veckor sedan Tycker det är märkligt att Sony, som jag alltid haft intrycket av att de haft stöd för nya filmformat som en del av sin strategi, hoppar över UHD-bluray stöd i Pro. Jag köpte PS2 lika mycket som min första dvd-spelare som för spelen, samma sak med ps3, både konsol & blu-ray spelare.

Nu blir det Xbox One S för uhd blu-ray.

Sedan finns det väl en viss risk att jag ändå införskaffar en ps4 pro förr eller senare ;)
jimivallpeterson 2 veckor sedan För mig är det en dealbreaker. Nu lutar det åt att jag skaffar en Xbox One S istället (vid sidan av min Wii U), trots att den har klart färre spel som jag är intresserad av.
thulin82 2 veckor sedan @bylinjonas Vet inte riktigt vad det är som är bra, men jag är rätt säker på att det är en optisk utgång som slimmen saknar
bylinjonas 2 veckor sedan @Quint De kan ju faktiskt ha missat det. Minns när jag såg första Sagan om Ringen på bio, då kunde jag tydligt se en bil köra i bakgrunden (när Frodo och Sam är vid majsfältet i början av filmen).
Quint 2 veckor sedan Jag spelar lite halvslött, dvs, plockar fram telefonen någon gång ibland och startar den, oftast när det är lunch på jobbet och det finns en chans att vi lunchar i närheten av något pokemon stopp :)

Men hur fungerar det alltså att fånga dem med denna? Alla moment som att välja pokeboll, använda bär eller inte och sedan försöka få till en bra träff när man kastar bollen, hur (om alls) representeras de momenten om man fångar dem med en knapp på plusen?
Quint 2 veckor sedan Ser riktigt snyggt ut (tänk på att höja upplösningen om ni har en skärm med högre än 1080p, åtminstone för mig valde den ändå 1080p som default, fastän högre alternativ fanns).

Men lite konstig grafiska defekter dyker upp i övre halvan av skärmen ibland, en rad pixlar som blir förskjuten, antar att det är en "bug" snarare än ett designval av dem? Men samtidigt märkligt att de inte skulle göra om filmen om det inte var medvetet.
bylinjonas 2 veckor sedan @thulin82 Ja, det är väl bra? :P
bylinjonas 2 veckor sedan Känns ju såklart lockande med lite bättre grafik men att uppgradera pga detta? Speciellt då jag inte har nån 4K/HDR-tv? Njaee..
jimivallpeterson 2 veckor sedan Inget stöd för UHD Blu-ray = Hej då Sony! Hej Microsoft! (Trodde aldrig jag skulle säga det..)
thulin82 2 veckor sedan Optisk INGÅNG?
Quint 3 veckor sedan Nämnde ju arkad-spelet "Karate Champ" i action-tråden som definitivt var en av mina tidiga fighting-spel, även "yie are kung fu" som David nämner när ovan var något det spenderades mycket tid med, precis som International Karate på C64:an.

Men det känns kanske ändå som att kärleken för fightingspel var som störst, om inte nödvändigtvis först, på SNES med Street Fighter 2, vet inte hur många timmar jag och kompisarna kämpat mot varandra i både det & Mortal Kombat.
Quint 3 veckor sedan Ah, fler sätt att farma candy på, min buddy kommer vara en Pidgey ;)
Quint 3 veckor sedan Lyckades inte spela färdigt Batman-Arkham Knight innan Legion släpptes så BORDE fokusera på att bli klar med det medans jag kommer ihåg kontrollera och vad jag egentligen höll på med, men finns väl viss risk att det blir WoW-Legion hela helgen. :)

Gillar de nya klass-hallarna med tillhörande questar, gör att jag känner mig extra sugen på att köra med alla mina alts (dock fokuserat på min Shaman än så länge). Kanske visar de sig vara nära nog exakt likadana med bara marginella skillnader när jag väl kommer så långt, men just nu känner man ju sig lite nyfiken på hur de andra klassernas hallar & questar ser ut och har en förhoppning om att det ska erbjuda större variation än vanligt för alts.
malmesjo 3 veckor sedan Men vadå, var du med i faderklanen?
Quint 3 veckor sedan Trevligt med Journey. Demot tilltalade aldrig mig så har inte köpt det, men med tanke på hur mycket det hyllats överallt så är man ju ändå lite nyfiken på det :)
jimivallpeterson 3 veckor sedan Lite Dragon Quest, lite Pokémon. Vad mer kan vi förvänta oss?
Hency 3 veckor sedan Jo, lite sånt va, med tanke på hur tungt 1an var!
AndreasGoransson 4 veckor sedan @alx242 Helt riktigt :) Och fixat. Tack för synpunkten!
jonaspettersson 4 veckor sedan Skulle inte sagt nej till ett nytt Goldeneye i en ny Rare-samling :)
AdamHolmberg 4 veckor sedan @waxdeluxe Mikrotransaktionerna var för mig, likt de flesta recensenter, helt okända fram tills dess att spelet släpptes. Såg en butik men antog att det bara var för Breach-läget som de pratat om tidigare. Blev ganska chockad över att se dessa mikrotransaktioner när spelet släppts på riktigt.

Men innan dess så kände jag aldrig att spelet var balanserat "mot mig". Låste upp det mesta på min första spelomgång utan större problem, så jag kände inte något tvång eller att spelet försökte få mig att köpa några praxis kits.
DrSnap 4 veckor sedan Ser inga problem med listan alls. Snarare tvärtom. Sen är ju alla såna här listor subjektiva, och alltid irriterar det nån lätt irriterad filur nånstans. Men hey! Det är bara en lista.

För min del, kan jag snarare hålla med om merparten på denna lista faktiskt; skönt med en lista som inte tar med senaste 5 årens spel, utan faktiskt har ett betydligt större omfång rent historiskt....

Kul, om än trivialt i det långa loppet....
alx242 4 veckor sedan Ehrm, Ikari Warriors har verkligen _inte_ isometerisk projektion.

Snälla läs vad det är innan ni säger ngt liknande igen:
https://sv.wikipedia.org/wiki/Isometrisk_pro jektion

Kom ihåg att vinklarna 60 grader och 120 grader är enormt grundläggande för isometrisk projektion...
JimmyAnderssonEG 4 veckor sedan @Quint jag var nära att välja Kung Fu istället! så jäkla bra och fyllt av action, men till slut såg jag det nog mer som ett fighting-spel;D
alexanderlindstrom 4 veckor sedan En i stort underlig lista men jag kan nog hålla med om att Tetris är ett av spelhistoriens bästa spel, om jag ska försöka vara objektiv och gå ifrån mina egna preferenser.
Quint 4 veckor sedan Många klassiker här ovan. Själv lite osäker på vad som egentligen var det första actionspelet jag fastnade för, när det är 30+ år sedan så flyter åren ihop lite :)

Men känns som att det står mellan arkadspelet Karate Champ:


eller Kung Fu på NES:


Även om inte någon av dem är det absolut första actionspelen jag spelade så är de väldigt tidiga och två jag spenderat väldigt mycket tid med (eller, Karate Champ tiden begränsades ganska kraftigt baserat på min det faktumet att det var en arkad och jag inte hade några pengar, men jag ÖNSKADE att jag kunde spenderat mycket tid med det :) ).
martenjonsson 4 veckor sedan Känns som en sjukt slumpad lista.
AndreasGoransson 4 veckor sedan @appel Snygg catch! Korrar :)
appel 4 veckor sedan Även Xbox One stödjer 5GHz wifi och har gjort det från början (2013 :P ), inget nytt med One S.
Nanonine 4 veckor sedan Jag har oerhört svårt att bli irriterad över sånt här, det är deras topp 50, de spel de som satt ihop listan tycker är bäst, punkt slut, har precis noll med vad jag själv tycker att göra, vill jag ha en sådan lista gör jag den själv
Quint 4 veckor sedan Tycker det låter bra. Gillar både linjära spel, story-fokuserade spel och open world spel, kan de kombinera det på ett bra sätt så är det helt ok med mig.

Med tanke på att jag dessutom tenderar att springa runt och utforska i början av open-world spel tills jag tröttnar på det och sedan bara fokuserar helt på att ta mig igenom storyn så känns det som att deras upplägg eventuellt skulle kunna vara helt rätt för mig :)
waxdeluxe 4 veckor sedan Hur upplevde du att mikrotransaktionerna fungerade i spelet? Har själv inte testat det, men vet att jag blev ganska irriterad på Forza 5 som hela tiden tryckte mig i ansiktet med extra köp i spelet. Är inte så förtjust i sånt i ett fullprisspel, men är de inte ivägen och pockar på din uppmärksamhet hela tiden kan jag låta dem bero.