Senaste kommentarer

bylinjonas 8 timmar sedan Jag har faktiskt aldrig kört igenom hela det där spelet. Aldrig ägt det och emulator har känts fel. Om man ska spela det nu, på vad bör man spela det (bortsett från SNES).
Quint 8 timmar sedan Ja, Skyward sword var inte något som direkt tilltalade mig, ett av få zelda-spel jag påbörjat utan att avsluta, så hoppas att detta ska bli bättre.

Har inget Wii U än, men kommer bli tvungen att skaffa ett när Xenoblade Chronicles X släpps, så vore ju trevligt med ett bra Zelda spel också :)
lucasnjones 1 dag sedan @Quint Verkligen. Hoppas vi får se en explosion av spelutveckling komma nu.
Quint 1 dag sedan Såg det igår, riktigt kul.

Har de senaste veckorna gått i tankarna att införskaffa unreal engine 4 (redan tidigare kostade det ju inte mycket mer än en WoW-prenumeration), så att de nu gjort det gratis var ju bara en bonus :)
lucasnjones 1 dag sedan Jag vet att kommentaren ovan skrevs för fyra år sen och inte gäller oss, men jag vill ändå tro att den gör det.
PeterTjarndal 2 dagar sedan @jimivallpeterson Det ser superbra ut och kommer säkert bli ett riktigt bra spel för de som gillar såna spel men inte riktigt min genre. Jag gillar inte riktigt den typen av spel, därför kom den tyvärr inte med på listan.
RobinStjernberg 2 dagar sedan @Spelaren Tack så mycket för din utförliga kommentar och att du gillar ämnet!

Håller med om att det är värt att dyka djupare i ämnet, och det är något jag absolut kommer göra i framtiden. Tyvärr är alltför få beredda att betala direkt ur sin plånbok för kvalitativ speljournalistik (finns ju inte direkt många speltidningar i dag), men en förändring behövs minst sagt.

Så räkna med hårda ord mot både företagen, speljournalisterna och konsumenterna i framtida texter. :)
jimivallpeterson 2 dagar sedan Oh oh, men var är Xenoblade Chronicles X? Ser nästan orimligt episkt ut!
Spelaren 2 dagar sedan Det är lätt att ta i och det är rätt stora ord att kalla traditionella sifferbetyg för "fördummande". Att backa upp påståendet med argument är kanske inte lika enkelt eller lika bekvämt.

Sifferbetyg är knappast fördummande, däremot kan de göra att man blir slapp och inte orkar läsa allt utan väljer att kika på betyget på en gång. Men det handlar ju mer om lathet från läsarens sida än om ett inneboende fel på sifferbetygen i sig.

Lat eller bekväm kan man dock vara ändå, genom att läsa första och sista stycket. Personligen gör jag ganska ofta det i de fall när jag inte läser hela recensionen från början till slut, och om jag tycker att något där är alldeles uppåt väggarna så kan det hända att jag läser hela recensionen.

Är det något som är fördummande så är det kanske snarare onyanserade, svartvita påståenden där man tar i från tårna, påståenden som inte är underbyggda med ordentlig argumentation?

Men bra att ni går er egen väg åtminstone. Just betyg eller inte betyg kanske inte är den viktigaste frågan att sticka ut inom dock. Själv gillar jag betyg, de är roliga, men att slopa betyg är faktiskt inte så banbrytande. Oavsett om man slopar dem eller ej så är det texten som räknas i första hand, det är där de stora möjligheterna finns, varje gång, i varje ny text. Varje tom ny sida är outnyttjad potential. Fast det lät lite pretentiöst.
Postades i Betygspolicy Svara
AlexPettersson 2 dagar sedan @Spelaren Ja det var väl ungefär det jag sa? :)
Fightingspel är också ett ypperligt exempel på långvariga upplevelser. Vågar nästan inte tänka på hur många timmar proffsen måste ha lagt!
AndreasGoransson 2 dagar sedan @Elixx Tack för pepp. Det ska vi hålla utkik på, så klart. :)
AndreasGoransson 2 dagar sedan @Spelaren Många kloka ord där :) Tack för du tog dig tid. Ska peta på Robin så att han svarar.
Spelaren 2 dagar sedan Sportspel och "krigsspel" (antar att du menar FPS) har ganska många speltimmar dock. Men kanske inte just i deras kampanjer. Spel som man vill lägga mycket tid på trots att de upprepar sig har ofta, tror jag, djup spelmekanik som gör att det går att förbättra sig även när man lärt sig de mest grundläggande teknikerna. Tänker här lite extra på fightingspel som man kanske aldrig blir riktigt fulländad på.
Elixx 2 dagar sedan Hoppas det blir något bra, Lycka till! Vore kul att se lite nyheter från Star Citizen i framtiden, Pax East comming up.
Spelaren 2 dagar sedan Intressant ämne Robin, men jag tycker att du missar något som är det kanske allra viktigaste, nämligen att betala mer för att läsa om spel. På det sättet kan de som skriver om spel göra det på ett mer oberoende sätt. Men det löser ju inte allt, för det är fortfarande omöjligt för en speltidning eller sajt att få tag på ett spel innan det släpps utan att företaget som släpper spelet väljer att skicka ut recensionsexemplar, och det är fortfarande de som styr vilka intervjuer som ges och var och under hur lång tid.

Däremot blir de som skriver om spel inte ekonomiskt beroende av annonsörer för att klara sig på samma sätt. Jag säger inte att det förekommer, men om en tidning förlitar sig på spelföretagens annonspengar för att gå runt så kan påtryckningar bli följden i värsta fall.

Finns ju även exempel på hur spelföretag satt villkor för vad en recension ska innehålla, eller inte innehålla. Bland annat hade Konami det för MGS 4. Sådant går inte att värja sig emot utan att vänta tills spelet släppts och köpa ett exemplar som vilken konsument som helst, vilket vissa tidningar som inte ställde upp på Konamis villkor också gjorde.

Det har skrivits om det här ämnet förr så jag känner mig inte direkt som om jag fått lära mig något nytt eller kommit till nya insikter, men det är nödvändigt att skriva om det om och om igen emellanåt.
Quint 2 dagar sedan Kul att se en svensk eurogamer igen. Lycka till!

Kan aldrig finnas för många spelsiter att besöka när man egentligen borde jobba :)
AndreasGoransson 2 dagar sedan @Khaidu Tackar så hjärtligt mycket :)
AndreasGoransson 2 dagar sedan @bylinjonas Tillbaka, men ändå inte. Nytt crew ju. Tack! :)
AndreasGoransson 2 dagar sedan @Krilledood Tack! :)
AndreasGoransson 2 dagar sedan Inlägg borttaget
Khaidu 2 dagar sedan Som en del av den "gamla" redaktionen önskar jag er lycka till! :)
bylinjonas 2 dagar sedan Välkommen (tillbaka!)!
Krilledood 2 dagar sedan Stort lycka till och hoppas att det kommer att gå bra för er! Ser fram emot att läsa många intressanta och spännande texter från er!
Ragge 2 dagar sedan @PeterTjarndal Jo jag är glad över att det kommer över huvud taget. :)
PeterTjarndal 2 dagar sedan @Ragge Jupp, det bekräftades förra året. Men tar väl ett tag att lokalisera allting och så. Men förhoppningsvis dröjer det inte allt för länge innan vi får hit det.
Ragge 2 dagar sedan Har missat helt att Youkai Watch bekräftats för väst. Ni No Kuni var det absolut bästa spelet under 2013, så hoppas ordentligt på detta.
lucasnjones 2 dagar sedan Känns som det kommer bli lite tomt på 3DS-fronten i år. Vad släpps ens förutom Project Steam?
PeterTjarndal 2 dagar sedan Feta spel!!
idgforum 1 år sedan Kommer åka till Mediamark när konsolen kommer. De ska ha den i affären i den staden jag bor i. Men är faktiskt mer sugen på en Xbox One:
Macke86 1 år sedan Jo men vad hände efter dom 24 timmarna? Har ju gått en vecka sen dess.. å troligen hade dom fler en 1 miljon konsoller i lager i usa så frågan är hur många sålde dom första veckan?
kaksmet 1 år sedan @Macke86 Såldes över en miljon enheter under första dygnet.
hdftyhhjkoo 1 år sedan @magnusreuter boka den nu då! :O du kanske får de innan året är slut vem vet :P
magnusreuter 1 år sedan Har inte förbokat eftersom jag hoppades på en bundle med två handkontroller och nåt spel men jag börjar tvivla på om jag gjorde rätt i att inte förboka .. har mentalt siktat in mig på Mars nån gång ... men skulle va kul att ha den i jul redan.
hdftyhhjkoo 1 år sedan hoppas jag får min ps4 detta år också, bara spelbutiken är smarta och har köpt in tillräckligt många ps4or :P la dock beställning nästan i början av november haha :P och om jag måste vänta tills leverans 2 eller vad dom kallar de så blir de inte förän i januari 2014 troligen xD men de står på statusen avaktar release på mina sidor :P
hdftyhhjkoo 1 år sedan haha fan vad ur uselt! en anledning till att inte köpa gt6 då :)
BubbelRegn 1 år sedan @Macke86 Förstår exkat vad du menar Iriternade när man inte kan få nåt så man måste köpa det att få det Är fel väg att gå. .
Pebbe 1 år sedan Man kan ju i alla fall hoppas att den kommer hit till den 28:e ;-)
Macke86 1 år sedan I just de här fallet påverka de inte så mykt. Men i vissa spel kan du köpa dig fördelar du inte kan spela dig till vilket förstör hela spelet..
BubbelRegn 1 år sedan @Macke86 Forza 5 har också Mircro;) i wait for the hait to come :P Och.. Ingen tvingar dig o köpa nåt Det är ju för dom som är lata.. :P Och inte orkar vänta.
Macke86 1 år sedan Man får ju hoppas dom skickar 27e ialf till dom i norra Sverige annars lär de bli vänta till måndag.. då de är 2 dagars leverans tid dit.. själv bor man på gränsen så får ofta grejerna en dag innan då försäljarna oftast räknar 2 frakt dagar :D
Killerbunny 1 år sedan Jag skulle gissa att de skickar den 28:e så att du får hem den på den 29:e
Pebbe 1 år sedan På min order på komplett.se står det 28:e november. Ska man hoppas, eller göra som alla andra dödliga: Vänta tills 29:e november?
Macke86 1 år sedan Vore ju skoj med siffror på hur de gick efter dom första 24 timmarna i USA. .
Macke86 1 år sedan Microtransaktioner kan jag acceptera i gratis spel men fan inte i spel man betalat 500-600 för!
SonicTheFudgehog 1 år sedan TrasselFX även på konsoll då alltså. :rolleyes:

Nå, det blir naturligtvis trevligt med förbättringar också, för även om spelet var riktigt snyggt så kunde grafiken bli lite väl brun och grötig ibland. Jag hade i varje fall lite problem att se vartåt det skulle klättras bitvis.
SonicTheFudgehog 1 år sedan Tror inte det kommer vara riktigt lika illa som med tidigare två maskiner, de som bokat i hyfsat rimlig tid kommer nog få en om inte på släppdag innan årets slut. PS4 är ju i motsats till sina föregångare en relativt enkel konstruktion som väl är. Å andra sidan så verkar intresset också mer mer massivt än för PS3, så det kan ju riskera äta upp den fördelen.
SonicTheFudgehog 1 år sedan Att tvätta bilen kommer nu att kosta 10 riktiga kronor! :)

Nå, bara spelet i sin grund kan anses som ett "helt" spel så har jag inget mot mikrotransaktioner. Men att vissa försöker sälja i princip platshållare för snart framtida eller rent av direkt tillgängligt nedladdningsmaterial för fullpriser får mig bara att gå i bojkottläge totalt. Vore spännande att se en undersökning på hur folk mest reagerar på sånt då min känsla inte är helt klar på om det verkligen är en majoritet som reagerar på samma vis. Det lär väll visa sig i längden för all del.
Macke86 1 år sedan Kommer inte ens köpa skiten. .
bylinjonas 1 år sedan @simpaon Surt! Bokat din sent?
simpaon 1 år sedan Verkar skumt... Min förhansbokning har fått nytt leveransdatum i januari liksom :( kanske är för att vara på den säkra sidan...