Senaste kommentarer

robertarveteg 1 år sedan @Quint Är nog ganska så beredd att hålla med där. I brist på spel och att första titeln faktiskt såldes ihop med konsolen en del gör att den sålde mer än den "borde". Upp till bevis nu Mark. ;)
Quint 1 år sedan Har ingen koll på försäljningssiffrorna från första Knack men kan tänka mig att det, i brist på så många andra alternativ, såldes en del exemplar av det när ps4:an var nysläppt.

2:an får nog kämpa lite mer om det ska utmärka sig nog för att sälja några vettiga mängder.
bylinjonas 1 år sedan Det är jag mycket glad över!

En annan fråga från PSX16. Det syntes en kvinna med svart runt ögonen. Såg ut att vara under stenåldern typ. Något namn på spelet kom aldrig fram, nån som vet?
jonaspettersson 1 år sedan @Quint Körde igenom det på PS3:an och det var ju habilt och kul, även fast det försökte sig på en mer seriös ton som inte riktigt jive:ar med själva spelet :)
Quint 1 år sedan var faktiskt inte SÅ länge sedan jag plockade fram GTA IV och körde lite, men kan inte riktigt minnas varför. Kan varit för att Watchdogs fungerade så dåligt på min dator när det släpptes (både dåligt optimerat och mitt dåvarande grafikkort som var på väg att dö pga överhettning) och jag var sugen på lite open world action, känns som det var runt den tiden åtminstone.

Har fortfarande inte tagit mig igenom spelet, började först på ps3 och senaste gången som jag nämnde ovan var på pc. Tenderar att tröttna på alla telefonsamtal efter ett tag, men någon gång borde jag ändå försöka ta mig igenom det, så skönt att de ändå jobbar på att hålla spelet spelbart :)
jonaspettersson 1 år sedan @Quint Ja, herregud denna backlog man har! ;D
jonaspettersson 1 år sedan @Quint Tycker personligen Mass Effect fungerar bäst som en upplevelse i enspelarläget, men håller med. Så länge du inte blir utelåst på något sätt :)
Quint 1 år sedan Körde aldrig flerspelarläget i ME3, även om det inte krävdes att man körde det där kunde man ju inte se alla sluten på spelet utan att göra det (förrän de introducerade mobil-appen).

Om det ger en ingame-valuta kan man ju ändå inte låta bli att bli lite orolig att man kommer bli utelåst från material om man inte kör multiplayer. Får hoppas det bara är rent kosmetiska saker som säljs, eller att valutan även går att farma från andra saker än multiplayer, eller något :)
Quint 1 år sedan Här känns The Legend of Zelda som det självklara valet. Det är en av mina bästa spelupplevelser, inte bara inom äventyrsspel utan rent generellt. Självklart har spelet inte så mycket att sätta upp mot nutidens spel, men sett till när det släpptes så var det ett gigantiskt kliv upp från något annat jag spelat tidigare.

Finns nog inget annat spel jag spelat om så många gånger :)
Quint 1 år sedan För min del blir det 2x"World of" i helgen med lite World of Warcraft och lite World of Final Fantasy :)
Quint 1 år sedan Blev Quantum Break, The Division & Deus Ex: Mankind Divided, så ännu en bunt spel på min redan gigantiska hög av ospelade spel på steam, som jag ska ta tag i "någon gång" :)
Quint 1 år sedan @bylinjonas Du kan köpa gametime för guld i spelet nuförtiden, men det kräver att man lägger lite tid på att farma guld. Annars är det fortfarande en bit över 100:- / månad.

Och ja, har väl blivit en slant över åren, speciellt med tanke på att jag är extremt dålig på att säga upp mina månadsbetalningar när jag tar paus from spelet :)
bylinjonas 1 år sedan 12 år? Jävlar i mig. Faktiskt aldrig spelat WoW. Kostar det fortfarande 100kr i månaden? Blivit en liten nätt summa om man haft det i 12 år då.. :D
Quint 1 år sedan Defender of the crown på C64 var åtminstone et av de första strategi-spelen jag spelade, men osäker på vad jag egentligen tyckte om det. Var aldrig särskilt bra på det utan blev ofta smått frustrerad över mina motgångar, men spelade det ändå ganska mycket så var nog lite hat-kärlek över det hela :)

Annars var North & South på Amigan en favorit, vet inte hur många timmar som spenderats på att spela det mot kompisar, även om jag inte var så bra på det heller utan säkert förlorade 9 gånger av 10, känns lite som att jag kanske aldrig varit särskilt bra på strategi-spel rent allmänt :)
Quint 1 år sedan Har dragit ned ganska mycket på spelandet den senaste tiden, men lite blir det allt fortfarande, har skaffat några exemplar av hundarna (har många alts som alla får 200 coins var att köpa för).

Så nu kan jag, med Molten Corgi, Corgnelius & Corgi Pup, skapa ett helt pet-battle-team med olika Corgies, hur bra det nu är :)
jonaspettersson 1 år sedan Allra helst vill jag ju ha ett Fallout-kabinett och mitt liv hade varit komplett! Men telefonen kanske behöver en liten spelboost också :p
Quint 1 år sedan Han "köpa" det innan jag insåg att jag redan hade det i mitt steam-bibliotek sedan tidigare :)
bylinjonas 1 år sedan Re:Remake och Eternal Darkness på Gamecube var väl de jag spelade mest själv som fick mig hooked. Minns jag tittade ofta på när kompisar spelade originalen (re1 & re2) på psx. Nu senare tid flödar det ju av skräckspel och en stor favorit är Dead Space-serien. Där skulle jag vilja se en fortsättning..
Quint 1 år sedan Många bra spel nämnda här ovan, speciellt Eternal Darkness till gamecube känns som ett guldkorn många kan tänkas ha missat.

Har aldrig gillat skräckfilmer, men av någon anledning tilltalas jag betydligt mer av skräckspel, kanske för att de brukar blanda in lite intressanta pussel ibland all skräck.

Resident Evil på playstation var nog det första "riktiga" skräckspel jag spelade och det var väl egentligen redan där jag blev förälskad i skräckspel, men Silent Hill 2 är ändå skräckspelet med stort S för min del :)
bylinjonas 1 år sedan @robertarveteg Ja, som småbarnspappa är detta något jag också håller högt..
bylinjonas 1 år sedan Jag trodde inte jag skulle säga det efter RE6 men jag är faktiskt sugen på det nya spelet. :D
Quint 1 år sedan Xenoblade Chronicles X är favoriten på Wii U men det är också det enda spelet jag spelat på min konsol än så länge :)

Varje gång ni skriver om Wii U tänker jag att jag måste beställa Bayonetta 2 - spec edition som inkluderar båda första & andra spelet och varje gång jag kollar runt är den slut på alla ställen som säljer den till vettigt pris, men denna gången fanns den i lager på Cdon, så blev tvungen att lägga en beställning direkt.

Så snart får XCX åtminstone lite konkurrens om favorit-titeln även om jag, trots att bayonetta verkar bra, tvivlar på att det kommer tappa förstaplatsen :)
jonaspettersson 1 år sedan @PetterHFrank Åååh ja, fantastiska spelminnen! :D
PetterHFrank 1 år sedan Sket på mig till Doom 3
jonaspettersson 1 år sedan @Quint Silent Hill 1-3 går fortfarande varmt i hjärtat hos mig :)
Quint 1 år sedan När jag såg vampire nämnas så tänkte jag direkt kommenterat att det inte var särskilt otäckt, förutom spökhuset, kul att det var just det som nämndes :)

Många bra tips här ovan, för mig är nog Silent Hill 2 det första spelet jag tänker på när någon frågar efter skräckspel. Hade spelat en bunt andra skräckspel tidigare men SH2 var, för mig, den perfekta kombinationen av skräck och pussel med en intressant, om än förvirrande, story :)
Quint 1 år sedan Tycker det är lite synd, på samma sätt som jag kan uppskatta valfri film från The Asylum kan jag uppskatta en Uwe Boll film. De kanske inte är några oscarsvinnande mästerverk, men de är underhållande på sitt sätt :)
Quint 1 år sedan Oj, riktigt svår fråga, fanns så många bra spel på c64 & amiga tiden:
Alla gamla SSI-spel i Forgotten realms & krynn-världarna
Phantasie 3
Dungeon Master & Chaos Strikes Back
osv.

Minns inte vilket av alla de gamla klassikerna jag spelade först och de var alla spel som jag verkligen älskade, men trots det vet jag inte om jag skulle vilja påstå att jag verkligen blev helt "frälst" av rpg-genren förrän senare.

Frågar någon mig om klassiska rollspel går tankarna snarare till slutet på 90-talet när jag borde jobbat på att ta min examen men konstant fann mig upptagen med Fallout, Baldurs Gate eller Might & Magic 6.

97-98 där släpptes så många av mina gamla favorit-rollspel att jag knappt vet vilket jag ska hålla ansvarigt för att ha konverterat mig från att tyckt rollspel är intressanta, men ändå bara en genre i mängden, till att aktivt söka mig till rollspel först när jag letar efter något nytt att spela :)
bylinjonas 1 år sedan Nu är väl detta inte steelbook-versionen, vet inte om den ska vara annorlunda? Dock tycker jag denna version ser dålig ut. Fult teckensnitt på logon och den där ramen? Njaaaae..
Quint 1 år sedan Har från tid till annan sagt att det känns som att jag är på väg att ge upp WoW-Legion snart, men än har jag inte lyckats byta spel utan lär fortsätta med WoW i helgen :)
robertarveteg 1 år sedan Bästa funktionen på WiiU har för mig varit att kunna spela på plattan medan barnen ser på TV, samt att bärbart varit ett oerhört älskvärt format för mig. Jag är positiv.
JerryFogselius 1 år sedan @Quint Om jag känner Nintendo rätt kommer man kunna koppla en massa olika typer av kontroller till Switch, samtidigt. Minns hur jag använde Classic Controller, Wiimote, Wiimote och Nunchuck samt Gamecube-kontroll när jag och vänner lirade Smash Bros Brawl till Wii. Tror att det kommer finnas många valmöjligheter även när det gäller Switch, men det återstår att se!

Lokal multiplayer är dock Nintendo kungar på och jag kan inte tro att de skulle vilja bryta den trenden.
JerryFogselius 1 år sedan @bylinjonas Batteritiden är det enda jag oroar mig över när det gäller Switch, men å andra sidan lär det gå att ladda den på annat sätt än genom dockningsstationen; med vanlig laddare såsom den till 3DS. Och eftersom det finns eluttag nästan överallt (tänker främst på tåg och hemma hos vänner), tror jag att det inte blir några bekymmer att hålla Switchen vid liv även när den används som en bärbar enhet.

Angående om det är en hemkonsol eller en bärbar enhet: lika delar av båda.
bylinjonas 1 år sedan Frågan är ju batteritiden..
Quint 1 år sedan @BazookaBorland Men Nintendo säger ju även att konsolen är bärbar, de trycker väldigt hårt på att man kan spela "wherever, whenever" och väldigt lite tid av deras trailer visar konsolen kopplad till tv:n hemma, resten av trailern fokuserar på hur konsolen fungerar som bärbar när de spelar utanför hemmet.

Och oavsett om man ser det som en hemmakonsol man kan bära med sig, eller en bärbar konsol man kan koppla till tv:n så är den ju ändå någonstans bärbar :)
BazookaBorland 1 år sedan Jag tycker att det är lite märkligt hur bekväma ni är med att rulla med att Switch är en någon sorts bärbar konsol. Speciellt när Nintendo själva är väldigt tydliga med att det först och främst är ett "home gaming system".

Källor:

http://www.nintendo.com/whatsnew/detail/firs t-look-at-nintendos-new-home-gaming-system

http://www.polygon.com/2016/10/20/13347910/n intendo-switch-home-gaming-system
Quint 1 år sedan En bärbar konsol man kan koppla till TV:n? Så playstation-portable på något vis ;)

Klagar så sett inte, spelar i princip aldrig portabelt utan vill kunna köra på tv:n, vilket gör att jag närmst stör mig lite på när spel bara släppts till bärbara enheter. Då sitter jag oftast i soffan hemma framför min min stora, avstängda, tv medans jag spelar på en skärm som är i bästa fall ett par tum stor :)

I alla deras exempel (utom när folk spelade Mario kart med varsin halva av kontrollen), hade folk varsin Switch när de spelade multiplayer-spel, men kan väl anta/hoppas att det ändå går att koppla fler sådana vanliga kontroller de använde ibland till konsolen för att köra multiplayer lokalt?
RobinStjernberg 1 år sedan @bylinjonas Bästa presenten en papp... dotter kan få! :D
bylinjonas 1 år sedan Jag gillar det jag ser. Tur dottern fyller år 1,5 månader efteråt. Då vet jag vad hon ska få i present! ;)
Quint 1 år sedan PC?

Eller ska de göra som med GTA 5, sälja en konsol-version till mig först och sedan "tvinga" mig köpa en bättre version till pc som de släpper något år senare? :P
Quint 1 år sedan Vet inte om det känns värt besväret för 9 dollar, använde aldrig funktionen, även om det var kul att den fanns :)
Quint 1 år sedan Inleder helgen med LAN med en bunt kollegor, så ska för första gången någonsin prova på CS:GO (lär bli en del annat också, varit prat om Age of empires 2 HD och annat spännande).

Om jag orkar med mer spel efter det så lär nog resten av helgen ägnas åt WoW :)
andreasandreen 1 år sedan Inväntar den obligatoriska "NESen hade ite så bra grafik!"-kommentaren
Draveox 1 år sedan Fanns en kille i skolan som hela tiden trakasserade mig och sa saker om mig eftersom min pappa kom från Turkiet. Så en dag orkade jag inte höra på det mer så jag slog till honom och ända sedan dess har han inte sagt något elakt till mig igen.
Draveox 1 år sedan Inlägg borttaget
xenoblade8 1 år sedan Inlägg borttaget
bylinjonas 1 år sedan Jag måste erkänna att jag är lite sugen faktiskt. Tycker det låter ganska spännande.
bylinjonas 1 år sedan @AndreasGoransson Tack för svar, orkade inte googla själv. :D Ja, det var en stor skillnad. Dock är det väl fortfarande sämre än PS4 Pro och kommande Xbox?
AndreasGoransson 1 år sedan @bylinjonas

PS4: 1.84
Xbox One: 1.31

Om jag minns rätt nu. Rätt stor skillnad med andra ord.
AndreasGoransson 1 år sedan Inlägg borttaget