Senaste kommentarer

andreasandreen 4 dagar sedan Kräks mer över hur den här nyheten är skriven...
AndreasGoransson 5 dagar sedan @alexanderschussler Var och en för sin smak :D jag spelar helst konsolspel vid tvn
alexanderschussler 6 dagar sedan Asså det här exakt vad jag har saknat :D Detta är inte en icke-nyhet...hur ofta är inte TV:n upptagen hemma när man bara vill tajma lite :D
jonaspettersson 6 dagar sedan @Quint Väldigt sant. Har i och för sig gjort samma sak, tack vare Steam =p
Quint 6 dagar sedan Har sagt det förr, men jag är fortfarande lite kluven till hur jag ser på VR framöver. Det känns lite som hypen inför rörelsekontroller när Wii släpptes och många var övertygade om att detta var framtiden och snart kommer man spela alla spel genom att vifta med armarna i soffan :)

Tror definitivt VR har förutsättningarna att bli större än vad rörelsekontroller har blivit (åtminstone än så länge), men jag tror inte att det, inom någon överskådlig framtid, kommer bli det dominerande sättet att uppleva spel. Förutom de uppenbara spelen som plattformsspel, fightingspel, strategispel osv där VR känns minst sagt onödigt så är det ju även andra spel, som t.ex first person shooters, där VR helt ändrar hur spelet upplevs & styrs.

Såvida inte alla VR fps:er kommer sikta mitt där du tittar behövs det ju t.ex andra mekaniker för att sikta med vapnet i VR-spelen, vilket inte nödvändigtvis känns om att det kommer vara vare sig intuitivt eller ge någon direkt bra precision.

Så om jag ska gå in i mitt "grinig bakåtsträvande gammal gubbe" läge så säger jag att VR bara kommer bli en gimmick och dessutom, skulle det mot förmodan slå igenom kommer det antagligen ge nästa generations spelare kraftiga nackskador och göra dem ännu mer asociala när de spenderar sin tid i en hjälm helt avskärmade från sin omgivning :p

Som tekniknörd däremot är jag ändå väldigt nyfiken på tekniken och kommer garanterat skaffa minst en vr-hjälm, antagligen flera, för att testa. T.ex StarVR med kraftigt högre field of view än andra utannonserad hjälmar känns ju intressant, med ligger så långt fram i tiden (om den alls släpps) så kanske måste skaffa något annat medans jag väntar på en "hög-FoV-hjälm". Men jag fortsätter envist hävda att jag betvivlar att jag sedan kommer använda dem i någon större utsträckning :)
AndreasGoransson 7 dagar sedan @Quint Ack ja, det var minst sagt en speciell tid :)
Quint 1 vecka sedan Gillade alla de tidiga rollspelen till 360:n, Enchanted arms, Blue Dragon, Eternal Sonata, Lost Odyssey, Infinite Undiscovery, Tales of Vesperia osv. Det känns som att det släpptes ganska många japanska rollspel till konsolen i början av dess karriär, men att den tappade dem till ps3:an senare.

Just Blue Dragon minns jag lite extra för att jag fann grafiken så fascinerande. Jag kan inte riktigt sätta finger på vad det var som gjorde det, om de hade väldigt smart ljussättning, bättre depth of field än konkurrenterna eller något annat, men spelet kändes mycket mer 3d än något annat spel på den tiden, hade liksom ett helt annat djup i grafiken på något vis.

Sedan började ju den kanske bästa rollspelstrilogin någonsin, Mass Effect, sin karriär som xbox360 exklusiv titel.
Quint 1 vecka sedan @jonaspettersson Nej, jag har kvar ps3-versionen, men om jag kan spela det på pc med högre upplösning & bättre fps kan det ändå vara värt någon hundralapp. Vore inte första gången jag "köper om" ett spel för att spela på ett annat system :)
robertarveteg 1 vecka sedan @Alestes Absolut, visst skulle det vara så. Fler valmöjligheter efterfrågas alltid av oss konsumenter. :)
jonaspettersson 1 vecka sedan @Quint Är Ps3-versionen borta?
Quint 1 vecka sedan Köpte Lightning Returns till ps3 när det släpptes men tog mig aldrig igenom det. Kanske skulle ge det en chans till på PC med högre upplösning och bättre fps, om det inte blir allt för dyrt.
Alestes 1 vecka sedan Väldigt trevligt, hoppas PS4an klarar av att spela PS2-spel, och PS1-spel, från Playstation Store snart då. Fast det ultimata vore väl om PS4an kunde spela PS2-skivor.
Quint 1 vecka sedan Det först dead or alive Xtreme hade väl ett fokus på beach volley, har de helt släppt det nu alltså eller valde de att fokusera på annat i denna trailern?

Lite kul när man läser på Wikipedia om spelet:
"The PlayStation 4 version of game is to feature an improved breasts physics engine from Dead or Alive 5 Last Round, called Soft Engine 2.0"
"There is a new suntanning system"

Aldrig spelat något av Xtreme-spelen men ändå varit lite nyfiken på dem, om det döljer sig något under all yta, kanske dags att ge det en chans :p
Macke86 2 veckor sedan Synd hade varit roligt å spela. . Köper dock aldrig digitala utgåvor av något spel. . Om man bortser från ps plus.
Xinin 2 veckor sedan Och jag sitter här och skriver min kandidatsuppsats om just..pokemon.
Chiraz 2 veckor sedan Uppenbarligen inte så stark med tanke på hur utklassad hon blev i helgens gala :-)
AndyZedd 2 veckor sedan Helt underbart spel
Quint 3 veckor sedan Var lite varierande kvalitet där, Trevor var bra, men Will Smith var ju inte särskilt likt och Lara Croft hade jag snarare sagt Winona Ryder om jag skulle gissat vem han försökt få det till :)
JimmyAnderssonEG 3 veckor sedan Tror du att Pikmin 4 kommer till Wii U? Borde de inte "spara" det till NX?

Annars ska det bli grymt spännande med en ny Direct!
Alestes 3 veckor sedan Ser fram emot att spela detta så mycket, men det är lite trist att det fortfarande inte har något datum. För några veckor sedan så sa SEGA "mitten av november", men det verkar inte ske.
Macke86 3 veckor sedan Har genom åren fått massor av spel 1-5 dagar innan release och aldrig varit med om att spelet inte skulle gå att spela... Möjligen online spel som är låst.. så förstår inte att människor är så förvånad att de går att starta ...
jonaspettersson 4 veckor sedan @Quint Känns som det antingen är det som gäller eller ett gudalikt tålamod =p
JimmyAnderssonEG 4 veckor sedan @alexanderschussler Indeed!
JimmyAnderssonEG 4 veckor sedan @Quint jag tycker inte man behöver ha spelat de tidigare spelen i serien. Visst ger det lite referenspunkter till namn osv. men spelar ingen roll i detta spelet! Wii U har ändå ett par småmysiga spel vi det här laget, hade Nintendo bara sänkt priset på maskinen nån gång så... Jag har inte spelat tidigare Xenoblade men det nya verkar faktiskt väldigt intressant!
alexanderschussler 4 veckor sedan Call of duty saga, confirmed :D
Quint 4 veckor sedan "and talk to you about the issues that we cannot fix." låter ju lite oroväckande, köper i princip alltid multiplattforms-spel på PC, men frågan är väl om de kommer få pc-versionen upp på samma nivå som konsolerna eller om den alltid kommer ligga efter?

Har egentligen ingen brådska att spela spelet, men om de ändå aldrig kommer få det "helt rätt" kanske det är läge att börja kolla på ps4-versionen.
Quint 4 veckor sedan Bara spelat det första Project Zero, som, trots att även det hade en del irriterande moment, var riktigt trevligt.

Wii U börjar locka mer och mer ju närmare Xenoblade Chronicles X release vi kommer, så behöver hitta lite andra titlar att inhandla till konsolen också, detta kanske kan vara ett alternativ :)

Det finns inget behov av att ha spelat de tidigare spelen i serien? Har som sagt bara spelat det första spelet och det verkar ju ha släppts en bunt.
theh5 1 månad sedan @jonaspettersson Om du läser titeln så står det: "Första 15 minuterna av Halo 5 *ska* spelas i luften" - Det står inte 'Första 15 minuter *som* spelas i luften'. Därför säger ni att de *första* 15 minuter av Halo 5 ska bli spelade i luften, på den 26 oktober vilket är fel. Det hänger allt på grammatiken.
jonaspettersson 1 månad sedan @theh5 Visst har recensenter och privatpersoner spelat Halo 5. Vi skrev aldrig att det är första gången spelet spelas överhuvudtaget, men en utvald i Australien får spela de första 15 minuterna i luften.

http://news.xbox.com/2015/10/games-halo-5-li ve-launch-event
Quint 1 månad sedan "Tales of" är en favorit-serie vad gäller jrpgs, vilket kan tyckas vara lite udda eftersom jag allt som oftast klagar på att det är för mycket realtidsstrider nu för tiden och en stor brist på turnbaserade jrpgs. :)

Har inte kommit så långt i spelet än (bara precis rekryterat Edna) så har än så länge ett relativt litet party, men vad jag sett hittills kan jag bara instämma i att dialogen mellan karaktärerna är väldigt underhållande (vilket också är en av sakerna jag gillar med Tales spelen eftersom de brukar lyckas väldigt väl med den delen).

Ska även bli intressant att se hur det utvecklar sig när världen öppnar upp sig lite mer, har för vana att försöka springa åt så fel håll som möjligt när jag spelar rollspel för att inte missa några sidouppdrag som kanske blir låsta av att man tar sig framåt i huvudstoryn. Med en mer öppen värld riskerar det väl att innebär att jag kommer få springa väldigt mycket :)
theh5 1 månad sedan Detta är falskt; många andra sidor och privat personer har redan blivit tillåtna att spela de första 3 updragen - sammanlagt ungefär en timme. Jag rekommenderar Gamereactor till alla er dom vill ha konkreta nyheter.
Eurogamer, om jag inte hittar en deaktiverings-knapp till detta kontot snälla avaktivera/ta bort mitt konto.
jimivallpeterson 1 månad sedan Spännande indeed!

The Beginner's Guide ligger och väntar på mig på mitt steam-konto..
Macke86 1 månad sedan Oki ja då är ja med... jo de var ju inte så lönsamt i starten.. men de vart nog vinst till slut ändå :)
AndreasGoransson 1 månad sedan @Macke86 Men fiasko menas att Sony tokblödde pengar, vilket i sig var ett fiasko
Macke86 1 månad sedan Ps3 fjaskot? Gick väl lite trögt i starten annars gick väl den bra? Ja inte som loket ps4 men känns ju som att ps3 lär ha sålt de dom förväntat sig och ps4 mer än förväntat...
NoziroH 2 månader sedan @AndreasGoransson Absolut, jag förstår det, men ibland kanske dem tar i lite för mycket? ;) Det är säkerligen en vanesak som kommer kännas mer naturlig med tiden.
AndreasGoransson 2 månader sedan @NoziroH Jag har för mig (inte helt säker) att EA vill få spelandet mer följsamt och naturligt, därav den nedskruvade hastigheten. Men! Jag kan ha fel, så klart :)
NoziroH 2 månader sedan Bara jag som tycker att spelarna vänder orimligt långsamt? Känns nästan som att man kontrollerar ett korpenlag ibland... Sen tycker jag ofta att mottagningarna är kopiöst dåliga om man tittar på vilken nivå spelarna "ska" ligga på.

Hade faktiskt förväntat mig lite mer av FIFA 16, men tycker ändå att spelet är klart godkänt :)
jonaspettersson 2 månader sedan Kanye har en poäng för en gångs skull =p
Macke86 2 månader sedan Största anledningen till att jag är emot allt som har med mobilspel att göra! Så mina barn har psv och 3ds istället :D
Alestes 2 månader sedan Ingen anledning som biter på mig.

Anledningen till att jag köpte en Xbox 360 är för att dom tidigt satsade på en massa JRPGn och hade flera exklusiva JRPGs, så som Blue Dragon, Infinite Undiscovery osv, och främst mästerverket Lost Odyssey (som jag gärna skulle vilja se släppas till PC). Men XB1 har inget fokus på JRPGs alls.
oHcean_X 2 månader sedan Erkänner. Det är inte bara min plånbok som gråter... nu gör även jag det.
AndreasGoransson 2 månader sedan @Macke86 Vissa har mer tålamod än andra ;-)
AndreasGoransson 2 månader sedan @Alestes Jag är också lite tveksam. Dock har MS sagt att de kommer att licensera ut motorn så den blir knappast exklusiv.
AndreasGoransson 2 månader sedan @jimivallpeterson Sant! Jag får ta och korrigera :)
jimivallpeterson 2 månader sedan Låter som ett bra beslut! Fast här syftar de inte på split-screen när de säger "both screens" - utan på TVn och GamePad:en :)
Alestes 2 månader sedan Hehe :D

Angående nyheten så är jag tyvärr inte så positiv. Jag gillar Havok som effektivt använder processorn för beräkningarna istället för PhysX som kräver ett Nvidia-kort för bästa prestanda.

Men molnet? Känns som om det kan bli en del fördröjning där, medan en massa information behöver skickas fram och tillbaka för att beräknas långt borta, samtidigt som spelet behöver ny information var 33ms för varje bilduppdatering. Så rent spontant så känns det som en ganska så dålig ide.
Macke86 2 månader sedan Man lär ju ha hållit på ett tag innan man hittat dom där buggarna... hahahaha
AndreasGoransson 2 månader sedan @Alestes Så sant :-) Korrat.