Interviews Arkiv

första föregående

Intervju med Adrian Madden från Spelhjälpen

Spelhjälpens grundare pratar om vad som driver honom i sitt jätteprojekt

Adrian Madden är grundare till projektet Spelhjälpen, och även om han inte arbetat lika mycket i år som förra året så är han fortfarande driven i frågan. Tillsammans drog Spelhjälpen in ungefär 125 000 kronor förra året och i år gör de ännu ett försök. Vi har frågat Adrian om årets Spelhjälpen, men även grävt lite i vad som inspirerar honom i hans projekt.

I november förra året släpptes Legacy of the Void, den tredje och sista expansionen till Starcraft 2. Sedan dess arbetar Blizzard med mindre, och mer frekventa, uppdateringar till sitt älskade strategispel. På Gamescom 2016 fick vi möjlighet att prata med Chris Sigaty, executive producer, och Matt Morris, lead Co-op designer på Blizzard.

Final Fantasy XV - intervju med regissören Hajime Tabata

Om mat, förväntningar och att gå på toaletten.

Spelet som en gång hette Final Fantasy XIII Versus döptes för fyra år sedan om till Final Fantasy XV. Med en utvecklingstid på dryga tio år är förväntningarna skyhöga inför det kommande rollspelet. Lägg till faktumet att spelet sköts upp i sista sekunden, från 30 september till 29 november.

Naoki Yoshida om framtiden för Final Fantasy 14

Vi har intervjuat demonproducenten...

Final Fantasy 14 är onlinerollspelet som släpptes, dog, återuppstod och som därefter gjorde världssuccé. Vi har fått en snabb pratstund med spelets producent Naoki Yoshida om den interna konkurrensen med Final Fantasy 15, framtida uppdateringar och ifall det tillslut kommer till Xbox One och Nintendo NX.

E3-mässan är slut och vardagslunken tar vid där det slutade. Jag befinner mig på Zoink Games kontor på Lindholmen i Göteborg för att prata lite om Fe - spelet som just nu är under utveckling, och som dessutom är den första titeln i EAs nya Original-satsning.

Intervju med Erik Odeldahl - Design Director på Mirror's Edge Catalyst

Vi fick oss en pratstund med basen för Faiths nästkommande äventyr.

På DICE nya högkvarter på Södermalmsallén träffar jag upp Erik Odeldahl, Design Director på Mirror's Edge Catalyst. I ett ljust rum som mycket passande ger en panoramavy över Söders hustak ställer jag några frågor om det nya spelets riktning. DICE har valt att ge huvudprotagonisten Faith en nystart och de har lämnat det föregående spelets story bakom sig.

Utanför en liten stuga nere vid Weald and Downland Open Air Museum i Chichester där presseventet för Total War: Warhammer hålls står två herrar och röker. De ser lite trötta och kalla ut efter en lång vårvinterdag i södra England där flertalet intervjuer med journalister världen över redan har betats av. Jag är sist på tur. Efter några korta hälsningsfraser går vi in i stugan där en ynklig brasa i öppna spisen utkämpar ett förlorande slag mot eftermiddagskylan. Det är inte den mest optimala platsen för en intervju då de enda stolar som finns tillgängliga är de som hör till museets 1700-talssektion. De må vara i robust trä, men de lämnar lite att önska vad gäller ergonomi. Jag frågar i alla fall Mark Sutherns, den ena av de två, trötta männen, hur arbetet med Total War: Warhammer sett ut under de nära fyra år som gått sedan projektet drogs igång. Mark Sutherns är development manager på Creative Assembly.

När jag under måndagen var ner och hälsade på hos IO Interactive fick jag även möjlighet att intervjua Hitmans Lead Online Designer, Torben Ellert. I ett rum med texten "Sniper Challenge" för dörren fick jag sätta mig ner med denne man, samtidigt som en PR-ansvarig vakade över oss så att vi inte skulle börja prata om sådant som ännu är hemlighetsstämplat.

Grattis Eurogamer.se! Idag fyller vi 1 år

Redaktionen berättar om hur de ska fira...

Idag är det den 2 mars och det är exakt 12 månader sedan Eurogamer.se slog upp portarna, igen. Detta ska så klart firas och därför har vi frågat redaktionen om hur de ska fira denna alldeles speciella dag.

I januari 2001 lanserades RuneScape. Spelet var även startskottet för grundandet av Jagex - en av Storbritanniens största indieutvecklare. Och nu, 15 år senare, spelas RuneScape fortfarande av två miljoner människor varje månad. Det är sannerligen en bedrift och för att fira spelets födelsedag åkte vi till London i förra veckan.

Richard Aldridge från Creative Assembly svarar på frågor om Total War: Warhammer

Mindre än ett halvår kvar till det efterlängtade släppet av Total War: Warhammer

Det är med stor förväntan som jag sätter mig framför Richard Aldridge. Han är just nu med och designar det kommande Total War: Warhammer som kommer den 28 april i år, en kombination av två olika universum som aldrig smakat bättre på tungan. Kombinationen av ett smockat universum från Warhammer och den etablerade spelserien Total Wars strategiska glans har lagt ribban på en ovanligt hög nivå.

Vi har snackat med Robert Conkey, producent för Transformers: Devastation

Alex fick sig en god pratstund med Robert Conkey från Activision.

Jag gladdes oerhört över det munvattnande superläckra Transformers: Devastation. Ett spel jag inte bara varmt rekommenderade utan även gjorde en videorecension utav tidigare i höstas. Att därför få sig en pratstund med en av upphovsmännen, Activision-anställde producenten Robert Conkey, kändes givetvis rätt kittlande.

Här är vår feta intervju med Avalanche Studios om Just Cause 3

Om explosioner, actionfilmer och anarkism.

Förra månaden var jag på Comic Con Gamex i Stockholm, och väl där fick jag äran att intervjua ett gäng personer från svenska Avalanche Studios om deras kommande spel Just Cause 3. Nedan följer vårt samtal, där inte helt oväntade samtalsämnen som actionfilmer och anarki dök upp. Personerna ifråga är Christofer Sundberg, grundare av Avalanche Studios, Andreas Tillema, programmerare och Björn Röjgren, 3D-artist. Varsågoda.

Rex Crowle svarar på frågor om Tearaway: Unfolded

Få svar på vad vi kan förvänta oss när Tearaway bygger pappersfigurer i din PS4

När Tearaway kom till Vita fick det alldeles för lite uppmärksamhet, precis som med allt annat till konsolen. Sanningen är att det var ett spel som till viss mån kunde fått mig att köpa en Vita om vi inte redan haft en. Media Molecule satsade stort och övergav fantastiskt charmiga Little Big Planet efter tvåan och istället skapade de Tearaway, ett spel som i mångt och mycket påminner om Little Big Planet, men som är så mycket mer.

Matt Korba: Nya King's Quest är en hyllning till min barndom

Vi fick en stund tillsammans med Matt Korba från The Odd Gentlemen om utvecklingen av kommande King's Quest.

Lanseringen av King's Quest, det första spelet i Activisions Sierra-satsning, närmar sig med stormsteg. Vi fick en stund över för intervju med Matt Korba, spelets Creative Director samt grundare av utvecklaren The Odd Gentlemen.

The Witcher III: En värld utan kompromisser

Adam har fått chanen att intervjua Witcher-teamet om spelvärlden i deras efterlängtade rollspel.

Det är soligt utanför Sven-Harrys Konstmuseum i centrala Stockholm. När jag kom hit var det fortfarande morgon och mulet. Sedan dess har molnen dock lättat och jag har spenderat cirka två timmar med The Witcher III. Det är nu min tur för intervjun med CD Project Red och vi sitter i hörnet av museets café. Med mig har jag Jonas Mattsson, Senior Environment Manager, och Michal Platkow-Gilewski, Head of PR.

Andrea Pessino: Vi har levererat vår vision

I februari fick vi möjligheten att sätta oss ner med Andrea Pessino, CTO på Ready At Dawn, för att prata om The Order: 1886, om hypen kring spelet och hur det är att praktiskt taget hoppa över en hel generation spelkonsoler.

Året är 2003. Ready At Dawn har precis slagit upp portarna. Samtliga anställda är veteraner i branschen och har sin bakgrund på ställen som Blizzard och Naughty Dog. Trots expertisen var studion inte redo att utveckla en egen spelserie. Ready At Dawn hade ett hyggligt rykte, men saknade erfarenhet som grupp.

Kvinnorna i The Last of Us

Sverige-exklusivitet! Eurogamer intervjuar Neil Druckmann och Annie Wersching om hur kvinnor gestaltas i spel

Det finns gott om kvinnliga spelkaraktärer. Dessvärre känns de allt som oftast som pynt, blickfång och som sexuella hjälpmedel till frustrerande tonårspojkar som vi tidigare konstaterat. Alldeles för få spelutvecklare vågar fylla i dessa kroppar med innehåll, eller ens försöka bygga realistiska karaktärer som kan stå på sina egna ben (utan att välta framåt på grund av överdimensionerade behag).

första föregående