Mac Arkiv

första föregående

Recension: Yesterday Origins

Vi har levt som odödlig i detta peka-klicka-äventyr.

För alla som spelat peka-klicka-spel som exempelvis Monkey Island eller Broken Sword lär känna igen sig i upplägget i Yesterday Origins. Utvecklat av spanska Pendulo Studios ikläder vi oss rollen som John Yesterday, en man som välsignats (eller förbannats?) med evigt liv efter en ockult ritual. Varje gång han dör återföds han i samma ålder som han var då ritualen genomfördes, men med kruxet att han förlorat allt minne av sitt tidigare liv. Detta då ritualen inte utfördes helt på rätt sätt, och i spelet blir det vår uppgift att försöka genomföra den igen så att problemet med minnesförlusterna försvinner. Till vår hjälp har vi flickvännen Pauline Petit som även hon är odödlig, och under berättelsens gång får vi byta mellan de båda för att lösa alla olika pussel. Därmed har vi alltså två spelbara karaktärer, John och Pauline.

Naturkatastrofer drabbar Cities: Skylines nästa vecka

Då släpps det katastrofiska DLC-tillägget.

Cities: Skylines kommer få naturkatastrofer i sitt nästa nedladdningsbara material, vilket kommer göra saker spännande för stadsbyggarsimulatorn. Nästa vecka, den 29 november, släpps "Natural Disasters" och kommer med många katastrofiska alternativ, så som tsunamis, jordbävningar, eldsvådor och sjunkhål, bland annat.

Civilization VI är nu höstuppdaterat

Massor av schyssta ändringar och tillägg är gjorda.

Civilization VI är enligt mig och många andra, ett av de bästa Civ-spelen på mycket länge. Men bra kan alltid bli bättre, och det är precis därför en rejäl höstuppdatering nu är släppt. Den 2.1 gb stora patchen skänker spelet stöd för DirectX 12 och ett par nya multiplayer lägen. Den kanske största nyheten är ett nytt scenario "Cavalry and Cannonades", som du spelar på två helt nya kartor, “Four-Leaf Clover” och “Six-Armed Snowflake”. Båda är både offline och online.

Gåendesimulatorn Firewatch får en fysisk utgåva till PS4 senare i år. Det handlar om en limited utgåva som produceras av Limited Run Games (hah!), företaget bakom fysiska utgåvan av Oddworld: New N' Tasty and Octodad: Dadliest Catch.

Överlev tillsammans med kompisar i The Wild Eight

Hårt leverne i Alaskas karga vintrar.

I kommande överlevnadssimulatorn The Wild Eight blir vi förpassade till Alaskas vildmarker där det gäller att försöka överleva hunger, kyla och vilddjur. Vi kan spela ensamma, men enligt utvecklarna själva är det bäst om vi ger oss ut tillsammans med vänner. Vi kan då dela upp arbetsbördorna mellan oss och dessutom omringa djur när vi jagar. Se utvecklarna berätta mer om spelet i videon nedan:

I den tredje och sista delen av utvecklardagboken bakom Obsidians nästa rollspel, Tyranny, får vi en rejäl genomgång av spelets beståndsdelar. Från companions till skapandet av besvärjelser, spelarens anseende, strider och level-systemet.

Spelare har kämpat mot Burning Legion i den senaste expansionen för World of Warcraft - Legion. Broken Isles har varit den centrala platsen för slaget, men under Blizzcon framkom det att expansionen kommer ta resan vidare mot stjärnorna.

Jazon and the Dead - ett Full Throttle-doftande zombieäventyr

Klubba zombies som på den gamla goda tiden.

En råbarkad motorcykelknutte som tar sig framåt på asfaltsvägar genom öknen? Nej, det är inte Full Throttle, även om spelet förmedlar lite samma känsla. Jag pratar i stället om Jazon and the Dead, ett isometriskt, serietidningsinspirerat äventyr till PC och Mac där vi måste lösa pussel samt slakta odöda för att ta oss framåt.

Missade du det sorgliga That Dragon, Cancer så finns det nu ute på iOS. Spelet, som utvecklades av Ryan och Amy Green tillsammans med numinous Games drar stark inspiration från Green-familjen och vad de gick med om när deras son Joel fick cancer.

Firewatch blir film

Ännu ett spel i Hollywoods regi.

Hollywood har aldrig varit rädda för att testa på något nytt, så länge det rör sig om en uppföljare, en reboot, en remake eller en filmatisering av ett spel eller bok. Ändå blir vi lika överraskade varje gång en ny film baserad på ett spel avslöjas. Tetris liksom, hur otippat är inte det?

Nästa erövring för Total War Battles: Kingdom är Facebook

Eller ja, spelet går i alla fall att spela via webbläsaren nu.

Total War Battles: Kingdom har redan spelats ordentligt av miljoner spelare på mobila enheter, PC och Mac och nästa steg är uppenbarligen sprida ut territoriet till Facebook. En ny trailer från spelet illustrerar detta och meddelar samtidigt att de senaste uppdateringarna medföljer.

Klassikern Cossacks återvänder med 10.000-tals soldater

Ny spelmotor och old school-känsla, kan det vara ett vinnande koncept?

En klassiker från början av 2000 återvänder med ett tredje spel, som föga oväntat heter Cossacks 3. Det första spelet i serien kom strax efter att det legendariska Age of Empires II såg solens ljus. Det som var så speciellt med serien var att man kunde ha cirka 8000 enheter på skärmen samtidigt. Och som en extra bonus var Sverige spelbart, vilket inte hör till vanligheterna i RTS-spel.

Runefest 2016 - Allt från helgens stora Runescape-event i London

David var där och bjuder på ett maffigt reportage med massor av nyheter, bilder och annat smått och gott.

När det gäller MMORPGs så är konkurrensen mördande nuförtiden, och det är ytterst få spelföretag som har privilegiet att kunna ta betalt månadsvis av sina användare. Merparten av de större aktörerna har därför anammat det för många väldigt framgångsrika Free To Play-konceptet.

Dota 2: Det här är Alliance nya lag

Svenskarna gör förändringar.

Efter en stor turnering i Dota 2-världen brukar det kunna hända en hel del med lagen. Spelare kickas och andra värvas och hejvilt far de runt om i världen för att hitta sina nya lagkamrater. Den här hösten, såhär efter The International i somras, har samma sak skett, och svenska Alliance är ett lag i mängden som gjort stora ändringar.

första föregående