Torchlight dök upp lite från ingenstans förra hösten och charmade många, antagligen Diablo-törstande, spelare. Det verkar ha gynnat sig att ha satsat smått och billigt, då Runic Games nu utannonserar uppföljaren med det inte speciellt fantasifulla namnet Torchlight 2.

Den stora nyheten är som väntat ett flerspelarläge, där ett för närvarande okänt antal spelare kan samarbeta och slåss igenom randomiserade grottor och även bestående sådana. Det är nämligen ytterligare en nyhet, då Runic tänker kombinera både statiska områden och randomiserade sådana för att skapa en mer levande värld.

Uppföljaren låter också spelaren bestämma utseendet på sin karaktär, vilket originalet saknade. Klasser är inte heller begränsade till ett förutbestämt kön, utan nu går det att vara en kvinnlig krigare om man så vill. En ny klass utöver de tre tidigare kommer också i Torchlight 2, men har inte utannonserats ännu.

Torchlight 2 släpps, om allt går vägen, våren 2011 digitalt till PC och Mac.

Har du spelat Torchlight?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (1)