Diablo III

Frågestund med utvecklaren på GamesCom

Blizzards Game Director Jay Wilson höll hov på Gamescom i Köln lite tidigare i dag och fokus denna gång var en helt ny funktion i Diablo-serien kallat artisaner, alltså en typ av hantverkare.

Dessa är bestående, datorstyrda medhjälpare som kommer att följa dig genom spelet. De kommer inte att delta i strid men däremot ha en mycket viktig del i Diablo III då de kommer att stå för merparten av hur du kommer att uppgradera din utrusning. Ni som känner till hur Diablo fungerar vet hur stor roll utrustning och föremål spelar i serien.

Det kommer att finnas tre olika artisaner som kan slå följe under dina eskapader och de är blacksmith, mystic och jeweler. Blacksmith är alltså smed och kommer vara viktig för att uppgradera och fixa till tyngre saker så som rustningar och vapen, mystic kommer att ta hand om de lite mer magiska delarna och kan lägga besvärjelser och förmågor på föremål och jeweler pysslar med ringar, amuletter och juveler som kan, precis som i tidigare Diablo-spel, integreras med vapen, rustningar och sköldar.

Juveleraren kan också plocka ut juveler du tidigare satt fast på din utrustning. Så nu behöver du inte vara orolig för att använda juvelerna i onödan då det bara är att plocka bort dem igen. Man kan säga att dessa karaktärer kommer ha hand om tillverkningsdelarna av spelet. De kan precis som huvudkaraktären tränas upp för att få dem att bli bättre på sitt hantverk och göra din utrustning än mer kraftfull.

För att göra det än mer djupare kan artisanerna även specialisera sig på mer nichade delar. Gillar du svärd och kan du välja att låta artisanerna att specialisera sig på just de delar som har med svärd att göra. De är dock inte låsta på något sätt utan de kan fortfarande träna upp andra delar av sitt färdighetsträd om du så önskar vid senare tillfälle. Det tar bara lite längre tid att bli expert på allt.

För att du inte ska bli låst inne i städerna så kan du, istället för att sälja den utrustning du hittar men inte vill använda, bryta ned dessa i mindre beståndsdelar som sedan kan användas för att låta artisanerna uppgradera den utrustning som du verkligen vill ha. Det som är trevligt i den kråksången är att materialet som du får ut tar knappt någon plats alls i ryggsäcken och gör att du inte behöver ta dig in till närmsta stad i tid och otid. Du kan då spendera din tid ute i fält där du kan hitta nya recept och ritningar för att tillverka nya föremål. Det påminner lite om det system som vi hittar i World of Warcraft. På grund av att du kan hantera föremål på detta sätt har man då tagit bort de magiska portalerna du tidigare kunde använda för att snabbt ta dig in till staden. För att kompensera för detta kommer det finnas fler waypoints som ligger lite närmare varandra än i tidigare spel.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (6)

About the author

Mikael Åkesson

Mikael Åkesson

Artikelredaktör

Prylnörd som spelat tv- och datorspel sedan början av 80-talet. Har en förkärlek till spel med mycket smyg- och stealth-inslag och håller Thief II som höjdpunkten i genren och ett av de bästa spelen genom tiderna.

Relaterat material

RekommenderatRecension: Call of Duty Black Ops 3

Det udda syskonet i Call of Duty-familjen är tillbaka.

Kampanj för att få HeatoN till Let's Dance

Vill ni se HeatoN skaka rumpa på dansgolvet?

FeaturePåskäggen vi älskar

Många spel har gömda påskägg att bjuda på för den som är tillräckligt ihärdig i sitt letande. I denna artikel berättar redaktionen om sina personliga favoriter!

FeatureAndréas krönika #7: Fem spel jag vill se på E3

Andréas spekulerar i vad som kommer under årets E3 och vad han vill se.

Nintendo: Vi gör våra grymma IP:n fräscha

Nintendo-chefen Reggie Fils-Aime bemöter kritiken från E3-eventet.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (6)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading