Firefall - från skaparen av Tribes

Japp, det blir jetpacks

Scott Youngblood är ett namn de mer inbitna utav PC-spelare, och då främst Tribes-fantaster, känner igen. Han och Dynamix skapade den på många sätt ännu oöverträffade lagbaserade skjutaren Tribes i slutet av 90-talet, kom sedan med ett par uppföljare, och försvann spårlöst. För ett par år sedan grundade han Red 5 Studios tillsammans med WoW-veteranen Mark Kern, för att skapa vad som idag utannonserades på den amerikanska spelmässan PAX. Spelet heter Firefall.

Logiskt nog utnyttjar de sina samlade erfarenheter för att skapa en kombination av de båda, då Firefall är en lagbaserad skjutare i en bestående onlinevärld, där flera hundra spelare kan spela tillsammans, med eller mot varandra. I den film som utvecklaren visar på sin hemsida så liknar det Borderlands mycket, om än med jetpacks såklart, och verkar låta spelare samarbeta för att skydda eller attackera mål som monster attackerar eller befäster.

Spelet kommer exklusivt till PC vid slutet på 2011, och sagda film samt mer information hittar du här.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (2)

About the author

Christian Rydberg

Christian Rydberg

Contributor

Relaterat material

FeatureSpelhistoriens största fenomen

Vad har fått hela världen att börja spela?

FeatureAndréas årskrönika 2015

Eurogamers chefredaktör blickar framåt och bakåt.

Recension: Rare Replay

Ett skepp laddat med klassiker.

FeatureFem instrument vi vill ha i Rock Band

Gitarr och trummor är gammalt - ge oss nåt nytt!

Andra saker på sidan...

Kommentarer (2)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading