Scott Youngblood är ett namn de mer inbitna utav PC-spelare, och då främst Tribes-fantaster, känner igen. Han och Dynamix skapade den på många sätt ännu oöverträffade lagbaserade skjutaren Tribes i slutet av 90-talet, kom sedan med ett par uppföljare, och försvann spårlöst. För ett par år sedan grundade han Red 5 Studios tillsammans med WoW-veteranen Mark Kern, för att skapa vad som idag utannonserades på den amerikanska spelmässan PAX. Spelet heter Firefall.

Logiskt nog utnyttjar de sina samlade erfarenheter för att skapa en kombination av de båda, då Firefall är en lagbaserad skjutare i en bestående onlinevärld, där flera hundra spelare kan spela tillsammans, med eller mot varandra. I den film som utvecklaren visar på sin hemsida så liknar det Borderlands mycket, om än med jetpacks såklart, och verkar låta spelare samarbeta för att skydda eller attackera mål som monster attackerar eller befäster.

Spelet kommer exklusivt till PC vid slutet på 2011, och sagda film samt mer information hittar du här.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (2)

About the author

Christian Rydberg

Christian Rydberg

Contributor