Lost Horizon

Pojkboksäventyr i den fjärran post-exotistiska östern

Är det verkligen möjligt att göra ett pojkboksäventyr år 2010 utan att det blir ett postironiskt pekoral? Peka- och klickaäventyret Lost Horizon är nämligen just ett sådant, med propellerplan och slemmiga nazister vart man vänder sig. Det är också något så originellt som ett tyskutvecklat spel med en brittisk protagonist i kamp med lumpna nazister, något som blir extra roligt när man hör den skrattretande tyska accenten de brittiska röstskådisarna lyckas uppbåda. Men vi tar det från början.

Platsen är Hong Kong, året 1936. Fenton Paddock har fått vanhedrande avsked från den brittiska armén efter att en incident vid en arbetardemonstration kostat åtta kinesiska demonstranter livet. Han framlever nu sina dagar som smugglare och drinkare, fast - som han själv uttrycker det - inte i den ordningen. Spelet har knappt hunnit börja innan Paddock plockas upp av lokala triader, stoppas i en tätad packlår och sänks ned i hamnen med en kvart tillgodo innan kvävningsdöden inträder.

Kort därefter har Paddock tagit sig upp ur drickat och tillbaka till den lilla skrubb på ett lokalt flygfält som tjänar som både kontor och spartanskt boende, bara för att genast få besök av den ilskna lokale brittiske guvernören. Denne vill att Paddock ska bege sig till Tibet för att finna en expedition som försvunnit där för några veckor sedan. En av medlemmarna i expeditionen är guvernörens son - och, ska det visa sig, Paddocks bäste vän.

1
Dags att hoppa in i ett stort äventyr.

Så rullas ett klassiskt äventyr upp. Här finns inbilska naziskurkar, förlorade artefakter, mystiska sällskap, ett mytiskt förlorat paradis, biljakter, trofasta vänner, en charmerande karlslok till hjälte som förgäves (eller?) flirtar med en kapabel hjältinna, och röda reserutter som målas upp över sepiatonade kartor - kort sagt, hela Indiana Jones-enchiladan. Det känns välbekant, men har ändå en charmig spänst. Animation Arts låter sin protagonist sätta ett modernare perspektiv på personer, föremål, områden och scenarier han stöter på. Vår inre tioåring får sitt lystmäte, utan att våra vuxna jag behöver skämmas för kolonial kulturchauvinism.

Read the Eurogamer.net reviews policy

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Peter Mikkelsen

Peter Mikkelsen

Skribent

Peter knäckte sin första Tac-2 innan Super Mario tog sina första plattformshopp. Gillar co-op, Tim Schafer, Bitmap Brothers och fotbollsspel som är bra.

Relaterat material

FeatureFörtitt: Mario Tennis: Ultra Smash

Vår älskade Mario med vänner är tillbaka i ännu ett hysteriskt sportspel.

EA på E3, live

Klockan 22.00 drar EAs presskonferens igång. Vi på redaktionen streamar konferensen och kommenterar den i vår live-chatt som du hittar nedan. Häng gärna med!

FeatureFörtitt: Tom Clancy's The Division

Lucas har dykt ner i virushärjade New York och blivit smittad av online shooter-sjukan.

FeatureFörtitt: The Sims 4 Dags Att Jobba

Sheila Stormfeldt från danska Eurogamer har testat den kommande expansionen.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading