I kategorin nyheter som antagligen får äventyrsälskare att explodera, finner vi att Ron Gilbert accepterat en position hos Double Fine Studios, känt för Brutal Legend och inte minst Tim Schafer. För dig som rycker på axlarna kan det vara bra att veta att denna duo tidigare skapade The Secret of Monkey Island och dess uppföljare på, då de båda jobbade för LucasArts.

Tim Schafer låter också meddela i en intervju med Kotaku att Ron Gilberts nya jobb består av att vara Tims chef samt den officielle Ron Gilbert, och kanske utveckla ett spel eller två, ett ovanligt seriöst svar för dessa herrar. Gilbert säger att han ansvarar för en ny titel som ännu inte har en utgivare, och därför inte heller är en del av företagets sedan tidigare kända nedladdningsbara titlar som kommer att ges ut av THQ.

En ganska säker gissning från undertecknads sida är att det rör sig om ett spel med outsinliga mängder av diverse löjligheter, och Gilbert låter hälsa att hans fans kommer tycka om det - men att det inte tvunget är ett äventyrsspel.

Är du en gammal äventyrsräv? I så fall, hur hanterar du denna nyhet?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (2)

About the author

Christian Rydberg

Christian Rydberg

Contributor