Ett rykte dök upp i veckan, då analytikern Michael Pachter påstod att Valve snart kommer tillåta inbyten på sin tjänst Steam. Pachter är känd som mannen som förutsett mycket i spelbranschen, men denna gång hade han uppenbarligen fel (som alla andra gånger / red.anm.).

Doug Lombardi, marknadschef på Valve, dementerar ryktena.

- Det är inte sant. Vi har aldrig haft ett möte med mr Pachter. Jag vet inte riktigt vad mer det finns att säga, sa Lombardi till våra engelska kollegor på Eurogamer.net.

Inga inbyten á la GAME och andra kedjor på den digitala marknaden ännu alltså. Frågan är hur ett sådant system skulle se ut - då det innebär att företaget köper tillbaka licensen för en produkt som de redan har licensen till. När en vara finns i närmast obegränsad kvantitet är det svårt att se att det finns ett ekonomiskt intresse för Valve i att göra detta, då en begagnad och ny licens har samma värde.

Hur tror du ett digitalt inbytessystem skulle kunna fungera?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (1)

About the author

Christian Rydberg

Christian Rydberg

Contributor