BlizzCon 2010 - En sammanfattning

Alla nyheter om Diablo III, Starcraft II och WoW

Som en del kanske vet gick Blizzards spektakel Blizzcon av under helgen, med massvis av nyheter för Diablo 3, StarCraft 2 och World of Warcraft. För att börja i tur och ordning utannonserades den sista klassen för Diablo 3. Demon Hunter, som klassen heter, fokuserar på avståndsattacker i form av brinnande pilar, granater och bomber. När väl fienderna kommer nära kan hon duscha sina fiender med kastknivar för att skapa lite utrymme. Mer information om Demon Hunter, samt bakgrundhistoria, hittar du hos Blizzard.

I andra Diablo 3-nyheter finner vi att det kommer en beta någon gång i framtiden, samt att spelet är lite mer än halvfärdigt, enligt Jay Wilson. Det lär dröja innan vi lär lägga vantarna på betan, då Blizzards stängda beta för nära vänner och familj inte riktigt är färdig ännu. Blizzard berättade också att Diablo 3 kommer innehålla arenastrider för spelare mot spelare, liknande WoW-ditot.

Ett par World of Warcraft-nyheter utannonserades också, bland annat att Cataclysm kan förbokas digitalt direkt från Blizzard. Det låter kanske inte jättespännande, men för dig som vill spela direkt vid midnatt då spelet släpps, betyder det att du inte behöver kravla dig ner till närmaste midnattsöppna butik för att svettas med 1000 andra nördar innan du får gå hem och spela. Blizzard sa att du kan ladda ner hela expansionen i förväg och installera, så när servrarna drar igång vid 00.00 den sjunde december kan du spela direkt.

För dig som tröttnat på gamla instanser är patch 4.1 något att se fram emot, då mycket av Warcrafts gamla godingar görs om för att vara smidigare och av högre kvalitet. En del äldre instanser, så som den ytterst förvirrande Sunken Temple, blir uppdaterade redan då Cataclysm släpps. Exempel på förändringar är att en hel våning av just Sunken Temple tas bort, Maraudon och Uldaman delas upp i olika vingar för att göra det smidigare, och att alla questgivare nu finns att hitta inne i instansen, så du slipper springa runt halva världen för att leta upp just det där uppdraget. Alla gamla så väl som nya instanser får också nya kartor, där du kan se vilka föremål som just den bossen ger, vilka attacker en boss använder och bakgrundshistorien för varje instans och boss.

StarCraft II fick också sin del av nyhetsskaran, då olika moddar utannonserades. Först en tråkigare nyhet dock, nämligen att Zerg-kampanjen Heart of the Swarm inte släpps förrän efter 2011. Med andra ord är Blizzard lika sega som vanligt, men om resultatet blir lika bra som StarCraft II: Wings of Liberty (10/10) står vi nog ut med väntetiden. Gällande moddarna så kommer Blizzard att ge ut officiella, gratis, modifikationer till StarCraft II. Den viktigaste av dessa är antagligen utvecklarens variant av DOTA, vilket är lite halvkonstigt, då Valve just norpade till sig DOTA-namnet. Hur som helst kommer modden att inkludera hjältar från Blizzards olika universum, vilket betyder att vi äntligen kommer få se Sylvanas och Kerrigan slåss om vem som är mest badass.

I vad som kan ses som en hämndaktion eller bara en liten flört med nämnda Valve, utannonserades även modden Left 2 Die, där du och en kompis slåss mot horder av odöda på en karta. Modden är inspirerad av kampanjkartan The Outbreak, och du måste försvara din bas mot vågor av fiender samtidigt som du måste bränna de odödas infekterade hus. Andra moddar som är på väg är StarJeweled, StarCraft II-versionen av Bewjewled, samt Aiur Chef där du spelar som en Protoss-kock som måste tillaga rätter och utforska världen. Blizzard har låtit fantasin flöda med den sistnämnda kocksimulatorn, medan de andra är något mer ''lånade''.

Det finns en hel del bilder att titta på i vårt galleri, och här nedanför finner du en trailer för den nya Demon Hunter-klassen, för dig som vill se mer av Diablo 3.

Vilket Blizzard-spel ser du fram emot mest?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (4)

About the author

Christian Rydberg

Christian Rydberg

Contributor

Relaterat material

Andra saker på sidan...

Kommentarer (4)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading