Bioware: "Sorgligt att läsa EA Louse"

Löss inget problem för Ray och Greg

Ni missade väl inte förra månadens branschsnackis?

Bloggaren som går under namnet EA Louse (efter EA Spouse - en annan insiderhistoria) bestämde sig i ljuset av sin nära förestående uppsägning från Bioware Mythic att berätta sanningen om varför företagets jättesatsning Warhammer Online blev ett sådant fiasko. Det är bittert, ilsket, uppgivet - och förmodligen till stora delar helt sant.

Vad än värre är pekade Lusen dessutom finger mot Bioware Mythics kommande Star Wars: The Old Republic som hen menade var "ett skämt", vars produktionskostnader därtill redan skulle ha överträffat de för James Camerons mastodontrulle Avatar. Explosivt stoff, med andra ord.

God of War-skaparen David Jaffe fick snabbt ur sig ett ilsket svar men från utgivarhåll har det varit ganska tyst. I dag ger dock Bioware-grundarna Ray Muzyka och Greg Zeschuk till slut sin egen bild av saken i en intervju med Eurogamer.net. Självklart är de knappast nöjda.

"Vi blir besvikna när någon har ett så olyckligt perspektiv", konstaterar Zeschuk och Muzyka fyller i: "Det var sorgligt att läsa. Bioware har nyligen listats bland de 100 bästa arbetsgivarna. Vi investerar mycket i kvaliteten på arbetsplatsen. Det är väldigt viktigt för oss. Vi tar det på allvar."

Samtidigt ifrågasätter de Lusens trovärdighet. Hur ska de ens kunna vara säkra på att avsändaren verkligen arbetar åt dem?

"Man vet aldrig. Om det är anonymt går inget att bevisa. Man kan påstå vad som helst, eller hur?" poängterar Zeschuk. "När vi får feedback tar vi det till oss. Vi har regelbundna personalmöten, och försöker vara tydliga med vilka mål vi har för att uppnå en hög kvalitet på arbetsplatsen", säger Muzyka, och fortsätter: "Anonyma rykten och spekulationer - det är svårt att ta till sig. Så det gör vi inte. I stället koncentrerar vi oss på att göra arbetsplatsen till ett fantastiskt ställe för våra medarbetare."

Utfallen mot The Old Republic tar de med ro.

"Det är en stor satsning, men det är rätt satsning för EA", säger Muzyka. "Det är rätt satsning för Bioware. Vi tar allt vi kan efter 15-20 års erfarenhet av spelutveckling, och vi har fantastiska människor i vårt team, med erfarenhet från både MMO och rollspel."

"Spelet är en fantastisk upplevelse av gott Bioware-märke, i en MMO-värld i Star Wars-miljö. Det känns som ganska bra faktorer, som borgar för en massiv succé. Utöver det gör vi helt enkelt det bästa spel vi bara kan."

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Peter Mikkelsen

Peter Mikkelsen

Skribent

Peter knäckte sin första Tac-2 innan Super Mario tog sina första plattformshopp. Gillar co-op, Tim Schafer, Bitmap Brothers och fotbollsspel som är bra.

Relaterat material

FeatureFörtitt: Mario Tennis: Ultra Smash

Vår älskade Mario med vänner är tillbaka i ännu ett hysteriskt sportspel.

EA på E3, live

Klockan 22.00 drar EAs presskonferens igång. Vi på redaktionen streamar konferensen och kommenterar den i vår live-chatt som du hittar nedan. Häng gärna med!

FeatureFörtitt: Tom Clancy's The Division

Lucas har dykt ner i virushärjade New York och blivit smittad av online shooter-sjukan.

FeatureFörtitt: The Sims 4 Dags Att Jobba

Sheila Stormfeldt från danska Eurogamer har testat den kommande expansionen.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading