Buggigt Black Ops på PC

Minnesläckor, hackande skärmuppdatering och kraschande servrar

Call of Duty: Black Ops släpptes igår som säkerligen alla vet, men redan sedan spelet aktiverades på Steam under natten har klagomålen strömmat in från arga PC-spelare. Det visar sig nämligen att Treyarch slarvat rejält med PC-versionen, då den lider av konstiga buggar som verkar tyda på dålig optimering.

Det som flest användare har märkt av är att spelet tappar skärmuppdateringen (ner till 10 FPS) i flerspelarläget så fort de får syn på en annan spelare. Detta gör såklart flerspelarläget relativt ospelbart, men problemen slutar dock inte där. Många har problem att hitta en server överhuvudtaget, då spelets serverbläddrare inte fungerar speciellt ofta.

Det finns också problem med optimering. Spelet använder 100 % av processorn hela tiden, vilket är ganska märkligt, medan RAM-minnet belastas med bara några hundra megabyte. Tråden som först postades på Steam-forumen är nu uppe i 47 sidor, med runt 150 000 visningar. Problemen verkar vara relaterade till just Steam, då vissa användare har berättat om en förbättring av prestandan då vissa funktioner stängs av.

Till råga på allt har även spelets huvudserver för PC idag kraschat, och låg nere i flera timmar. Forumen på spelets officiella hemsida är nere för underhåll, vilket känns rätt otroligt då flera hundra arga PC-spelare skapade nya trådar och uttryckte sin ilska sedan spelet aktiverats.

Nu återstår det att se hur länge Treyarch tar på sig att fixa spelet, då majoriteten av de jag sett skriva på forum är missnöjda och anser att spelet är helt ospelbart - åtminstone i flerspelarläget. Personligen skippade jag Black Ops då jag har nog att spela ändå, men för alla andra PC-spelare där ute som såg fram emot dedikerade servrar och mer robusta funktioner är det onekligen en bitter dag.

Vad tror du problemen beror på? En slarvig portning, eller överreagerande PC-spelare?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (1)

About the author

Christian Rydberg

Christian Rydberg

Contributor

Relaterat material

FeatureTrailern - spelvärldens samhällsfara nummer ett?

Alex om ständigt krossade förväntningar i spelvärlden.

FeatureThrowback Thursday: Eternal Sonata

Så mycket mer än bara ett spel.

FeatureThe Witcher III: En värld utan kompromisser

Adam har fått chanen att intervjua Witcher-teamet om spelvärlden i deras efterlängtade rollspel.

Tävling: Vinn massor av Fallout-prylar

Prylar och loot - vi tävlar ut ett härligt Fallout-paket.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (1)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading