Molntjänsten OnLive har skapat många rubriker de senaste åren och har lockat lika många skeptiker som anhängare; de senare menar att detta är framtiden för spel.

Patrick Söderlund på EA - eller DICE om vi ska vara petiga - har bland annat spelat Battlefield: Bad Company 2 och Crysis via tjänsten och säger att spelen ser lika bra ut som på en högprestanda-PC och att företaget funderar på att använda sig av tjänsten i framtiden.

Han säger vidare att OnLive fortfarande lider av en del problem, bland annat med fördröjningar i kontrollerna, men kan bli något att räkna med om några år. Detta enligt sidan CVG.com dom har haft en pratstund med herr Söderlund.

Om ni mot förmodan inte hört talas om OnLive innan så är det i enkla ordalag en molnlösning för spel. Det innebär att spelet inte körs på hårdvara hemma hos dig utan på en server hos leverantören och att bilden strömmas till din dator eller TV. Allt som krävs är ett litet program på din PC eller en liten dosa med motsvarande program som kopplas till din tv.

Till denna dosa kopplar du in dina kontroller som och de kommandon du utför skickas via den till servern och bearbetas där. Det är här som fördröjningen kan uppstå om servern ligger långt ifrån dig.

Fördelen är givetvis att du inte behöver bry dig om att uppgradera dina PC eller konsol utan allt sköts hos leverantören. Du köper bara tjänsten av dem. Tjänsten finns än så länge tillgänglig i USA och Storbritannien.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (5)

About the author

Mikael Åkesson

Mikael Åkesson

Artikelredaktör

Prylnörd som spelat tv- och datorspel sedan början av 80-talet. Har en förkärlek till spel med mycket smyg- och stealth-inslag och håller Thief II som höjdpunkten i genren och ett av de bästa spelen genom tiderna.

Fler artiklar av Mikael Åkesson

Kommentarer (5)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading

Relaterat material

Onlive köps upp av Sony och stängs ner

Onlive säljer tillgångar till Sony för att därefter stänga ner sin tjänst.

Sony ryktas köpa molnbaserad speltjänst

Väderomslag på gång för speljätten?

OnLive vill vara med i nästa generations konsoler

Företaget sysslar med spel i molnet

FeatureEurogamer.se lägger ner - tack för att du läste

Vi har kommit till vägens ände. Nu vänder vi blad.

FeatureSuper Mario Run kommer inte till Switch

Men du har väll en smartphone?