I världen av licensspel sker det ofta tråkiga saker.

Så blev det också för utvecklaren Cheyenne Mountain Entertainment. MGM, som äger licensrättigheterna till Stargate, tog helt sonika utvecklarens licens och förbjöd dem på så sätt att fortsätta sälja och utveckla sitt spel Stargate Resistance. Det gör att spelet stänger ner i januari, så du som vill spela får passa på att göra det nu.

För dig som aldrig hört talas om spelet innan (som jag) är det tydligen en flerspelarskjutare som inte ser helkass ut - och onekligen med en vibb av Stargate.

Stargate var vad Cheyenne Mountain Entertainment sysslade med, och de utvecklade även Stargate Worlds - ett MMO som enligt våra engelska kollegor verkade lovande. När nu utvecklaren nu förlorade sin licens så gick de helt sonika i konkurs.

Spelvärlden är en hård men rättvis värld, barn. Saknar du ett vettigt Stargate-spel?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (1)

About the author

Christian Rydberg

Christian Rydberg

Contributor