Du kanske varit så naiv att du trott att bara för att du håller Gran Turismo 5 i din hand betyder det att det efterlängtade spelet äntligen är klart?

Tänk igen. I ett uttalande som inte borde överraska någon har Polyphonys chef Kazunori Yamauchi berättat att de fortfarande vill lägga till funktioner och att den första uppdateringen förhoppningsvis skall dyka upp inom en månad.

Vad är det då för tillägg vi har att se fram emot? Först och främst är tanken att utveckla skademodellen så att skada inte bara ska påverka utseendet på bilarna utan även den mekaniska funktionen. Dessutom ska man fortsätta att försöka få till Youtube-uppladdning, en funktion som fanns i tidigare versioner av spelet men som man tvingades ta bort på grund av minnesbrist.

Förutom detta är det onlineläget som ska få sig lite uppdateringar då och då med ett nytt loungesystem och kanske erfarenhetspoäng och vinstpengar eller andra typer av vinstbelöningar. Utökat stöd för Logitechs G25 och G27-rattar utlovas också.

Det finns vissa saker vi dock aldrig kommer att få se i GT5, trots utvecklarnas vilja att implementera det. Head-trackingen lär även framöver bara finnas tillgänglig i Arcade Mode beroende på minnesrestriktioner och Yamauchi berättade även att planer tidigare fanns på ett fritt läge där spelarna kunde köra omkring och var tvugna att följa lagar och trafikregler och dessutom lämna bilen och röra sig till fots.

Kanske var det tur att detta inte var något man lade alltför mycket energi på då styrkan hos spelet är just bilkörande och inte direkt det runtomkring. Dessutom vet vi ju att verkligheten kan vara tråkig och vi spelar väl knappast spel för att få uppleva den i digital form?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (11)

About the author

Gabriel Johansson

Gabriel Johansson

Skribent

Gabriel gillar både små kluriga independent-spel och enorma storproduktioner. Försöker ständigt övertala folk om att han har ett liv även utanför spelvärlden.