I och med att vi inväntar nyårsfestligheterna och det inte släpps särskilt många nyheter i spelvärlden så sammanfattar vi 2010 och laddar inför vad som ser ut att bli ett fantastiskt 2011.

Redaktionen på Eurogamer.se har gått samman och listat några av de viktigaste sakerna som hänt, med kategorierna Årets största överraskning, Årets bästa uppföljare, Årets största besvikelse, Årets spel, Bästa trenden för 2011 och 2011 års mest spännande spel.

Idag: Årets största överraskning

Linus Josephson:

Alan Wake. Det var många som hade skyhöga förväntningar inför Remedys senaste titel, men jag var inte en av dem. Men när jag väl började spela fick mina lågt ställda förväntningar mig nästa att svimma av chock. Det var inte bara ett bra spel, det var årets absolut bästa spel.

Mikael Åkesson:

"Infinity Ward-gate". Activision-Blizzards guldgossar på Infinity Ward, Jason West och Vince Zampella, blir uteskorterade av säkerhetsvakter och drar igång en våg av spekulationer, anklagelser och stämningar. Verkligheten när den är som mest intressant.

Mathias Holmberg:

Duke Nukem Forever utvecklas av Gearbox. Trots att det varit under utveckling i 13 långa år har jag aldrig tappat hoppet. Men då är jag nog en av ytterst få. Att Gearbox skulle färdigställa evighetsprojektet Duke Nukem Forever samt släppa det tidigt under 2011 fick nog alla som kallar sig gamers att tappa hakan.

Robert Johansson:

Vanquish. Jag ska vara ärlig. Innan Tobys recension här på Eurogamer hade jag inte hört talas om spelet en enda gång. Men jag är glad att någon upplyste mig om denna fantastiska Sci-fi-actionpangare. Ok, storyn dryper som en ostmacka i helvetet, men du kommer inte undan faktumet att det är hyperhögoktanig action med grym grafik, coola fiender och ett sinneslöst tempo. Jag älskar't!

Jonas Aronsson:

Battlefield: Bad Company 2 är det första och hittills enda FPS-spelet som har fått mig att spendera mer än några timmar på dess onlineläge, något som jag aldrig någonsin kunde ana, och än idag spelar jag det ett flertal gånger under veckan.

Gabriel Johansson:

Heavy Rain. Jag var på förhand enormt skeptisk och förväntade mig ett modernt Dragons Lair, men överraskades av ett riktigt engagerande äventyr. Jag förstår dem som har svårt för spelet men unik spelmekanik och stundtals intressant diskbänksrealism övertygade åtminstone mig.

Jimmy Wilhelmsson:

Duke Nukem Forever lever. Att 2K Games, som bland annat låg bakom Borderlands, plockade upp förnedrade och utskrattade Duke Nukem Forever och faktiskt förmodas ro iland förseningen av alla förseningar får nog vara min största överraskning från 2010. Den som tyckte att det var väntat har antingen inte varit med på alla turer eller är bara tjurnackat positiv oavsett vilka vedermödor som ligger i vägen - lyckost den som tänker så. Banne mig om inte jag numera också tror att Duke Nukem Forever blir av. Förresten, ni vet väl att frasen "It's time to kick ass and chew bubble gum... and I'm all outta gum" är lånad från ett annat verk - men vet ni vilket?

Toby Lee:

Dance Central. Jag trodde inte att det skulle komma något roligt Kinect-spel i år, då Child of Eden inte släpps förrän 2011. Men efter min första genomspelning av Poker Face på ett evenemang i Danmark var jag helt såld och hade inget val än att införskaffa en Kinect redan på releasedagen.

Christian Rydberg:

Minecraft smög upp lite från ingenstans för mig, som annars brukar ha ganska bra koll på indiescenen. Med ett så pass galet och unikt koncept som ändå fungerar så väl i praktiken är Minecraft ett litet, men ändå så stort, mästerverk. Det är också uppfriskande att för en gångs skull inte bara förstöra, utan istället skapa och få utlopp för sin kreativitet. Att spelet kontinuerligt uppdateras och blir bättre talar bara om Minecrafts till synes lysande framtid.

Markus Thulin:

Joe Danger! Detta fantastiska PSN-spel har roat mig i många timmar. Speciellt när man inte orkat starta upp ett fullängdsspel och bara vill ha lite skön avslappning. Den perfekta blandningen mellan Excitebike och Little Big Planet.

Kom tillbaka imorgon för nästa del!

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (5)

About the author

Eurogamer.se

Eurogamer.se

Contributor