Årets spel 2010

Redaktionen har röstat fram sin favorit!

I och med att vi inväntar nyårsfestligheterna och det inte släpps särskilt många nyheter i spelvärlden så sammanfattar vi 2010 och laddar inför vad som ser ut att bli ett fantastiskt 2011.

Redaktionen på Eurogamer.se har gått samman och listat några av de viktigaste sakerna som hänt, med kategorierna Årets största överraskning, Årets bästa uppföljare, Årets största besvikelse, Årets spel, Bästa trenden för 2011 och 2011 års mest spännande spel.

Idag: Årets spel 2010

Ni läsare har ju också röstat fram era favoritspel under 2010, och de tre högsta placeringarna hittar ni här. Det finns vissa likheter.

17. Pinball FX 2

Jonas Aronsson: Det har gått många år sedan jag spelade ett flipperspel som kunde mäta sig med Pinball Fantasies, men när Zen Studios skapade en konkurrent lyckades de inte bara att komma på samma nivå, utan även nå ännu högre upp. Ifall titeln får rikt med DLC kommer det aldrig att finnas någon som slår Zen på fingrarna.

16. StarCraft II: Wings of Liberty

Christian Rydberg: "Efter bara sådär 12 år av väntan kom äntligen uppföljaren till tidernas bästa strategispel. Med en ytterst välpolerad kampanj och framförallt balanserade och galet snabba flerspelarmatcher levde det upp till förväntningarna. Med det nya matchningssystemet såg också Blizzard till att alla kunde spela mot andra spelare, utan att känna sig allt för kassa."

15. Donkey Kong Country Returns

Jimmy Wilhelmsson: "För min del kan apan nu gå och lägga sig och sova en lång stund till. Det här blir svårt att toppa en gång till."

14. Super Mario Galaxy 2

Gabriel Johansson: "Nintendo och deras huvudmaskot i sitt esse. Efter det lite trötta New Super Mario Bros Wii så återvänder Mario i 3D och all kreativitet och skaparlusta som verkar ha skurits bort från förstnämnda spel har fått plats här och skapar ett koncentrat av fri fantasi och sann spelglädje."

13. DJ Hero 2

Jonas Aronsson: "Att leka DJ i vardagsrummet är väldigt roligt, och när FreeStyleGames har kraftigt förbättrat onlinedelen får spelet liv på nytt för att sedan aldrig, aldrig dö."

12. Need for Speed: Hot Pursuit

Mikael Åkesson: "Jag hade egentligen inga större förväntningar men actionpackade polisjakter, spektakulära krascher och ett nytänk när det kommer till den sociala biten gör detta till ett av årets roligaste spel."

11. Assassin's Creed: Brotherhood

Toby Lee: "Ezios återtåg må visserligen vara mer av det goda, men det är en förbättring av tvåan på alla sätt och vis."

Fortsättning på nästa sida!

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (3)

About the author

Eurogamer.se

Eurogamer.se

Contributor

Relaterat material

FeatureDärför ska du vara taggad på Quantum Break

Vi berättar anledningarna till varför du ska hålla koll på Remedys kommande tredjepersonsskjutare.

FeatureSå här var Sonys presskonferens

När alla trodde att Playstation inte skulle leverera i klass med Microsoft så krossade de allt motstånd.

Recension: Skylanders: SuperChargers

Nytt år, nya plastfigurer. Chefredaktör Andréas har förkovrat sig i färgglada plattformsvärldar.

EssentielltRecension: Batman: Arkham Knight

Alex har lekt förmögen superhjälte i Rocksteady Studios nya dunderspel.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (3)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading