Gott nytt år på er allesammans. I och med att vi nu har klivit in i 2011 är det dags att ta en titt på vad året har att erbjuda.

Redaktionen på Eurogamer.se har gått samman och listat några av de viktigaste sakerna som hänt, med kategorierna Årets största överraskning, Årets bästa uppföljare, Årets största besvikelse, Årets spel, Bästa trenden för 2011 och 2011 års mest spännande spel.

Idag: 2011 års mest spännande spel

Toby Lee:

Det släpps flera spännande spel nästa år, bl.a. Child of Eden och Uncharted 3: Drake's Deception. Men The Last Guardian ska ju släppas innan året är över (och vi håller kollektivt tummarna för att det även blir här i Sverige, inte sant?) och det är det absolut viktigaste spelet för mig. Tårar kommer att fällas, och Team ICO lär inte göra någon besviken, det är jag övertygad om.

Markus Thulin:

Batman: Arkham City. Det första spelet är en av de som jag fortast har spelat igenom. Kombinationen av smygande, gåt-letande/-lösande, action och välkända figurer är svårslaget och tack vare det har jag oerhört höga förväntningar på Batman: Arkham City. Förhoppningsvis hinner titeln komma ut under 2011.

Mikael Åkesson:

Uncharted 3: Drake's Deception - Även om 2011 är överspäckad med potentiella toppspel kan jag inte släppa tanken på nästa del i Naughty Dogs äventyrsserie. De två första Uncharted är några av de bästa spelen som skådat dagens ljus och jag har svårt att se en försämring.

Gabriel Johansson:

Nästa år är treornas år och troligen höjdpunkten på denna konsolgeneration, men bland alla treor (Mass Effect 3, Resistance 3, Gears of War 3, Killzone 3 m.fl.) så sticker Uncharted 3: Drake's Deception ut. Matinéäventyr i spelform på bästa och vackraste sätt som tänkas kan är vad föregångarna gett oss, och det finns ingen anledning att tro att trean blir annat än fantastiskt.

Jimmy Wilhelmsson:

Deus Ex: Human Revolution. Deus Ex förändrade för tio år sedan mitt sätt att se på spel. Det var inte längre endast böcker och till viss del film som kunde dela ut filosofiska smockor utan även något så banalt som en tv-spelsberättelse. Deus Ex gräver i mänsklighetens innersta och levererar resultatet rakt i knät på oss i en till synes helt vanlig förstapersonsskjutare. Andra delen var lika dålig som originalet var briljant och därför är det nästan lite märkligt att förväntningarna är så högt ställda på Deus Ex: Human Revolution som just blivit försenat till mars 2011. Det absolut bästa som kunde hända serien är att trean verkligen levererar en trolig prolog till det som hände JC Denton i ettan - och att Hollywood aldrig någonsin försöker sig på att skita ner denna underbara saga.

Jonas Aronsson:

Rockstar är en av världens bästa utvecklare, och när de kombinerar sin kvalitet med noir-genren i L.A. Noire kan det inte bli något annat än mästerverk. Mina förhoppningar är bortom gigantiska - jag förväntar mig världens bästa spel genom tiderna och absolut inget annat.

Fortsättning på nästa sida!

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (23)

About the author

Eurogamer.se

Eurogamer.se

Contributor