Det har hittills varit väldigt skralt med information kring Battlefield 3. Annat än att det inte blir PC-exklusivt och släpps någon gång under året.

Faktum är att spelet inte ens är utannonserat på riktigt ännu - men trots detta har det börjat att läcka ut information som även kommer högt uppifrån i leden.

Först och främst avslöjade John Riccitello, vd för EA, att Battlefield 3 släpps under andra halvan av 2011 och är tänkt att på riktigt ta upp kampen med Activision och deras Call of Duty-serie.

Vidare meddelade David Goldfarb, Lead Designer på Battlefield 3, att PC-versionen får ''extra uppmärksamhet'' och Johan Andersson, Rendering Architect, gjorde klart att spelet inte kommer att stödja Windows XP. Detta på grund av att Frostbite-motorn Battlefield 3 använder sig av till stor del bygger på DirectX 11 men alltså inte stöder det betydligt äldre DirectX 9.

Det är med andra ord dags att uppgradera för dig som sitter på Windows XP och vill spela Battlefield 3; och en betryggande bekräftelse för alla konsolägare.

Tiden får dock utvisa om det kommer någon mer matnyttig information kring Battlefield 3 innan årets GDC-mässa den 28 februari - som mest verkar komma att fokusera på spelets tekniska aspekter.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (4)