För litet mindre än ett år sedan släpptes The Settlers 7 och med det också Ubisofts mycket kontroversiella DRM-lösning.

Detta krävde att spelaren hela tiden befann sig online och var tvungen att verifiera sitt spel varje gång. Samma lösning implementerades även i titlar som Assassin's Creed 2 och Splinter Cell: Conviction.

Nu verkar dock Ubisoft ha korrigerat sitt, åtminstone pr-mässiga misstag, då det verkar som nämnda titlar i dagsläget fungerar utan att du behöver vara uppkopplad. Värt att nämna är dock att spelen måste verifieras när de installeras - men när du väl satt igång kan du alltså vara offline.

Detta upptäcktes på diskussionsforumet Reddit som också bidragit med bevis. Jag testade själv om det stämmer med mitt Assassin's Creed 2 och det verkar onekligen som att det fungerar som det ska även utan internetanslutning.

Personligen tyckte jag aldrig att DRM-lösningen var jättedålig från första början då den alltid fungerat fint för mig och inte verkat onödigt strulig. Annat än för några år sen, då Starforce härjade och förstörde hårdvara till höger och vänster.

Vad tycker du om Ubisofts DRM-lösning? Kan du som tidigare bojkottat Ubisoft på grund av detta nu tänka dig att åter spela deras PC-spel?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (1)

About the author

Christian Rydberg

Christian Rydberg

Contributor