Det otroligt skrämmande äventyrsspelet Amnesia: The Dark Descent har nu sålt i 200 000 exemplar.

Det kanske inte ser så imponerande ut vid första anblicken då exempelvis Call of Duty: Black Ops sålt i 17 miljarder exemplar eller något sådant. Men för en studio belägen i Helsingborg - med fem fast anställda och som har gjort ett PC-exklusivt äventyrsspel designat för att skrämma livet ur spelaren genom ren stämning - är det ett glatt besked och ett alldeles fantastiskt resultat.

Detta meddelar utvecklarna själva i sin blogg där de också förklarar att det goda resultatet betyder helt andra förutsättningar för studion. Personligen har jag aldrig spelat något av deras spel då jag tyvärr är allt för mesig för skräckspel.

Jag gav mig en gång på att spela Doom 3 men det blev någorlunda jobbigt då jag flera gånger skrek rakt ut då någon imp hoppat fram efter att ha gömt sig bakom en dörr - och det hela resulterade i att min pappa rusade in på mitt rum och frågade vad som hade hänt. Pinsamt.

Oavsett om du som jag är en mes med alltför mycket inlevelse eller en äkta skräckjunkie håller du nog med om att det är väldigt kul att se att det går bra för svenska indieutvecklare.

Är du en av dem som vågade spela Amnesia: The Dark Descent?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (2)