Battlefield: Bad Company 2 Vietnam

Zinkensdamm, Vietnam, samma stam

Nu har det första riktiga nedladdningsbara tillägget till Battlefield: Bad Company 2 släppts. Det tar oss tillbaka i tiden till Vietnam-kriget och känslan är lite som en blandning mellan Bad Company 2, Battlefield Vietnam och Battlefield 1943. Låter det rörigt? Jag kan dock försäkra er om att det är en härlig känsla som liksom stannar kvar hos en och som man gärna lägger på minnet.

Redan innan man har hunnit hoppa in i någon match i Battlefield Bad Company Vietnam byggs stämningen upp. Inne i spelet har Vietnam en egen avdelning i menyn, och när man hoppar till den byts den vanliga bakgrunden ut mot en egen Vietnam-bakgrund som inte är så pjåkig, och tonerna av Creedence Clearwater Revivals Fortunate Son börjar ljuda. Då är det svårt att låta bli att dra lite på smilbanden.

Till skillnad från BFBC2 så är alla vapen och tillbehör upplåsta från början. Det innebär att tillfredsställelsen man får efter att ha kämpat för att låsa upp vissa saker självklart försvinner, men man kan samtidigt se det som ett sätt att göra spelet lite mer nybörjarvänligt på.

Redan från början finns inga materiella skillnader mellan nybörjare och veteraner. Nu när vi går bakåt i tiden försvinner även de sikten som man tidigare har kunnat välja att sätta på sina maskingevär eller automatkarbiner. Den enda klass som har kvar detta är Recon, krypskytteklassen. Antalet kombinationer av sätt på vilka man själv kan konfigurera sin klass minskar alltså jämfört med originalspelet.

På vapensidan finns det nya godsaker att sätta tänderna i, och den kanske mest påtagliga nyheten är eldkastaren som kan användas av alla klasser. Den är så klart verkligen inte ett långdistansvapen utan passar bäst när ytorna är små och när det är mycket folk på en och samma plats. Tillfredsställelsen är minst sagt total om läget väl är rätt.

Fyra banor finns i paketet från början, och en femte tillkommer när spelarna på plattformen tillsammans har skramlat ihop 69 miljoner så kallade team-actions, vilket innebär att man hjälper sina lagkamrater genom att exempelvis dela ut ammunition till dem eller återuppliva dem.

Battlefield 1943 hade ju en liknande grej, men där det gällde att komma upp i ett visst antal dödade motståndare innan banan låstes upp. Med tanke på att Battlefield är det fina lagspel det är känns det nog som en både naturlig och bra omvändning att den här gången fokusera på handlingar som krävs för ett fungerande lagspel.

Read the Eurogamer.net reviews policy

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (1)

About the author

Relaterat material

RekommenderatRecension: Call of Duty Black Ops 3

Det udda syskonet i Call of Duty-familjen är tillbaka.

UndvikRecension: Homefront The Revolution

Efter fem år, tre olika utgivare och stora ekonomiska problem - är den här revolutionen värd att delta i?

Recension: Destiny: House of Wolves

Bungie försöker rätta till sina misstag. Lyckas de?

Recension: Doom: Unto the Evil

Mer ondska åt folket

Andra saker på sidan...

Kommentarer (1)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading