UPPDATERAT:

Nu har Microsoft gett oss den preliminära svenska informationen om den nya handkontrollen. Datumet som gäller är den 4 mars, och priset beräknas att ligga på 575 kronor.

Microsoft meddelar att deras uppdaterade handkontroll till Xbox 360 (som vi tidigare har skrivit om) släpps i Storbritannien i mars.

Den stora nyheten är förstås det ställbara styrkorset. Du kan använda din d-pad som på en vanlig 360-kontroll - som en platt skiva - men nu finns möjligheten att genom ett enkelt handgrepp höja upp ett klassiskt styrkors. En högst välkommen funktion för alla oss som genomgående har retat oss på den sladdriga känslan hos d-padden.

Andra nyheter är att ovansidan på de analoga spakarna blir något annorlunda. Den konkava formen är kvar men i stället för en mjuk rundning med fyra (snabbt nedskavda) piggar får vi en liten men distinkt kant som ramar in spaken. Spontant borde detta kunna medge lite bättre stöd för tummarna. Vi ser fram emot att så småningom få möjlighet att testa själva.

Förpackningen inkluderar förutom själva kontrollen även ett play & charge-kit för uppladdning - givetvis en självklarhet numera. Försäljningspriset i Storbritannien hamnar på cirka 45 pund, vilket borde betyda runt 500 kronor i Sverige. Ett varningens finger kan dock höjas för att paketet i USA har ett rekommenderat pris på 65 dollar och vi vet av erfarenhet att en dollar lätt kan översättas till tio svenska kronor. Mer information om när produkten släpps i Sverige väntas inom de närmaste dagarna.

Färgen på den nya handkontrollen blir silver, vilket obönhörligt skickar våra tankar till mitten av 90-talet och den tidens mindre behagliga modenycker. Tanken är möjligen att ytan ska matcha den pianolackade nya 360 Slim-konsollen men det känns på förhand som en grav stilmässig faux pas.

Låt oss åtminstone hoppas att ryktena om att Sony tänker kontra med en speciell glowstick-utgåva av Move-kontrollerna bara är ett grymt skämt.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (5)

About the author

Peter Mikkelsen

Peter Mikkelsen

Skribent

Peter knäckte sin första Tac-2 innan Super Mario tog sina första plattformshopp. Gillar co-op, Tim Schafer, Bitmap Brothers och fotbollsspel som är bra.