Test Drive Unlimited 2

Plattan i onlinemattan!

Den extremt långkörande serien Test Drive har kommit ut i många kreationer under de 23 år (!) som den existerat, och konceptet har under dessa två decennier kvarstått: kör exotiska bilar antingen på eller av vägen. Det är också sig likt i Test Drive Unlimited 2, som dock tar den ofta rätt statiska genren racing till ett par outforskade områden, där utvecklaren Eden Studio försökt sig på ett semi-MMO, komplett med nivåer och erfarenhetspoäng.

Tyvärr har jag inte haft möjlighet att testa spelet online, då det inte har fungerat på vår europeiska förhandskod. Tanken är dock att när spelet släpps ska du kunna köra runt i en öppen värld och möta andra spelare att tävla mot, men i min offlineversion var dessa ersatta med AI-kontrollerade förare.

Även om spelet har en del MMO-influenser behöver du inte oroa dig - inga vildsvin behöver dö och inga äpplen ska samlas, och det förekommer inte heller någon månadskostnad. Spelet har delats upp i fyra olika avdelningar, som var för sig har aktiviteter som ger dig nivåer inom den avdelningen, och också räknas mot din globala nivå som går upp till 60.

Först och främst har vi Competition, som handlar om att tävla mot AI-kontrollerade motståndare. Kort sagt är det tävlingar som diverse race, större turneringar och variationer på race, exempelvis att hålla din bil över 90 kilometer i timmen.

Det finns också olika klasser inom Competition, där Asphalt är standard stadsracing med sportbilar, Classic håller sig till äldre veteraner och i Offroad får man chansen att smutsa ner sig. Inom Competition hittar du också spelets handling som följer historien om dig, från dagdrömmande parkeringspojke till fullfjädrad racingmästare.

Det är också här du måste ta olika licenser för att kunna tävla inom de olika klasserna, ett system som jag personligen inte är allt för glad för. Som tur väl är så behöver du bara klara sex test per klass, vilket är relativt smärtfritt.

Som i alla bra spel som handlar om att köra bilar fort, så finns det också massvis med bilar att införskaffa. Detta görs genom att besöka olika bilhandlare och spendera dina hårt förvärvade pengar, vilket också tar oss till nästa avdelning - Collection. Här märks spelets MMO-influenser mer, då denna avdelning och tillika nivåsystem enbart handlar om resurser - desto mer bilar, hus och kläder du har, desto högre nivå i Collection.

Det är alltså viktigt att tjäna pengar, vilket du lättast gör genom att klara utmaningar och vinna tävlingar. Du kan även tjäna pengar genom spelets F.I.R.M-system, vilket gör att du får pengar för att köra riskfyllt men utan krascher när du är ute i den öppna världen. Detta kan exempelvis vara att köra nära andra bilar, sladda omkring och liknande, och dessa kan göras till kombinationer som du sedan kan växla in mot pengar - ett mycket bra litet tillägg.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Christian Rydberg

Christian Rydberg

Contributor

Relaterat material

FeatureHär är allt du behöver veta inför E3 - Del 1

Med vänliga hälsningar, E3-experten.

FeatureRobin vs Alex: Avsnitt #1 - Rocket League

Se Eurogamer Sveriges redaktionschef åka på så mycket pisk att det är löjligt.

Phil Spencer: Scorpio är en 4K-konsol

Xbox-chefen har blivit intervjuad.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading