Speedball 2: Evolution kommer att släppas i App Store för iPad, iPhone och iPod Touch under februari.

Spelet ges ut av Tower Studios, som leds av Sensible Software-legenden Jon Hare i samarbete med Bitmap Brothers, och utvecklas av Vivid Games.

Det handlar givetvis om en uppdatering av det brutalt våldsamma framtidshandbollspelet från 1990, signerat just Bitmap Brothers. Det kommer att finnas ett snabbspelsläge, samt cup och liga - och dessutom ett karriärläge som inkluderar Speedball Champions League.

Kontrollägena blir två stycken; antingen klassiskt med joystickemulering eller ett tiltläge där du alltså styr dina spelare genom att luta din iGrunka.

"Det här är den bästa versionen av Speedball 2 sen originalet och den bästa remaken av en klassisk titel i hela App Store", förklarar Jon Hare ödmjukt, och fortsätter: "Speedball 2: Evolution är det mest omfattande spelet i serien och ett programmeringsmässigt mästerverk tack vare Vivid Games fantastiska insats. För fansen är det här en klassisk remake och för nya spelare är det ett fantastiskt, modernt spel som står på egna ben. Det här är den första klassikern från Bitmap Brothers som släpps till iPhone, iPod Touch och iPad - förvänta er många fler omarbetade klassiker från oss i framtiden."

Hare tvekar uppenbarligen inte att tuta i sin egen trumpet men nog är det trevligt att Bitmap Brothers digra bibliotek ges ut på nytt. Åtminstone The Chaos Engine förtjänar en chans hos dagens spelpublik.

Exakt släppdatum samt pris har ännu inte avslöjats.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (2)

About the author

Peter Mikkelsen

Peter Mikkelsen

Skribent

Peter knäckte sin första Tac-2 innan Super Mario tog sina första plattformshopp. Gillar co-op, Tim Schafer, Bitmap Brothers och fotbollsspel som är bra.