Bulletstorm

Vi hårdtestar Epic Games hittills hårdaste spel

Dicktits.

Det är en av många kreativa obsceniteter du introduceras till inom loppet av ungefär två minuter i Bulletstorms kampanj. Det här är spelet utan skam, gränser och mognad, som tycker att sofistikerat spelande är att lyckas piska ner en snubbe från en helikopter, döda honom innan han landar och till sist sparka iväg hans lik ut för en klippa. Plus 300 poäng!

Men det är också ett spel som struntar i alla konventioner för hur en förstapersonsskjutare ska vara år 2011, som slänger på ett otroligt underhållande poängsystem utöver det och till och med innehåller en kompetent handling innehållandes bra och underhållande - om än klyschiga - karaktärer.

Det finns även gott om humor i Bulletstorm, och det är absolut inte ett spel som på något sätt ska tas seriöst, vilket spelets marknadsföringskampanj kanske redan berättat för dig.

Humorn jag nämnde är dock betydligt över det som setts i samma kampanj. Det är inte enbart krassa och simpla skämt om kroppsöppningar (även om det finns en hel del sådana), och under min genomspelning av spelets första halva skrattade jag faktiskt högt på grund av dialogen flera gånger. Detta är till stor del på grund av huvudkaraktären, den alkoholiserade rymdpiraten Grayson Hunt.

Du spelar som denna Grayson, en sliten och avdankad specialstyrkesoldat. Hans konstanta kommentarer både i och utanför mellansekvenser är välskrivna av Dead Space-författaren Rick Remender, och levereras raspigt med en krydda av idioti av Steve Blum, känd som Grunt från Mass Effect 2.

Bulletstorm har dock inte mycket gemensamt med något av de två nämnda spelen, utan har hittat sin egen nisch i djungeln av spel som handlar om skjutande, rymdfarande män som ska döda saker. Spelet öppnar dock inte speciellt starkt för vare sig spelaren eller Grayson och hans kompanjoner, då deras skepp håller på att gå under efter att ha utfört en korkad och alkoholstinn attack mot rivalen Sarrantos skepp då han följt efter dem.

Denne Sarranto är även antagonisten i denna historia, komplett med cigarr och basker, och det är såklart honom du ska hämnas på - utan att avslöja för mycket. Hans skepp bombarderar ditt, och i dina första minuter som Grayson får du springa runt och försöka fixa skeppet, samt försvara mot attackerande styrkor.

Detta kombineras med ett par tillbakablickar som etablerar handlingen och anledningen till hatet mot Sarranto, och problemet med båda dessa sekvenser är att du inte har tillgång till Skill Shot-systemet.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (1)

About the author

Christian Rydberg

Christian Rydberg

Contributor

Relaterat material

RekommenderatRecension: Call of Duty Black Ops 3

Det udda syskonet i Call of Duty-familjen är tillbaka.

Kampanj för att få HeatoN till Let's Dance

Vill ni se HeatoN skaka rumpa på dansgolvet?

FeaturePåskäggen vi älskar

Många spel har gömda påskägg att bjuda på för den som är tillräckligt ihärdig i sitt letande. I denna artikel berättar redaktionen om sina personliga favoriter!

FeatureAndréas krönika #7: Fem spel jag vill se på E3

Andréas spekulerar i vad som kommer under årets E3 och vad han vill se.

Nintendo: Vi gör våra grymma IP:n fräscha

Nintendo-chefen Reggie Fils-Aime bemöter kritiken från E3-eventet.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (1)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading