Det kommer massor av detaljer om Battlefield 3 just nu.

I den senaste utgåvan av amerikanska Game Informer har tidningen fått besöka svenska utvecklaren DICE och fått reda på en del nya fakta. Som Robert redan rapporterat kommer 64-spelare tillbaka för PC-versionen men DICE bekräftar också att PC är huvudplattform och att anledningen till att konsolversionerna inte får mer än 24 spelare är att de inte klagat.

För mig som PC-spelare känns detta som en vinst då våran klagosång ständigt hånas.

Ehm, i andra nyheter kommer den nya spelmotorn Frostbite 2.0 att bidra med en starkt förbättrad ljusmotor, fullständigt förstörbara miljöer(!) och en helt ny motor även för realistiska animationer, hämtad från EA Sports.

Flerspelarläget kommer också fortsättningsvis att ha fyra klasser men med större chanser till utsmyckning, dock utan ''rosa kaninhattar'', enligt DICE. Som berättats tidigare går det nu att ligga ner men det ökända och vedervärdiga fenomenet dolphin diving ska enligt utvecklaren vara omöjligt.

Enspelarläget är helt annorlunda från Bad Company-serien med en helt ny och tydligen klart förbättrad handling, nya miljöer och - *trumvirvel* - samarbetsläge.

Det senare är dock inte bekräftat för kampanjen, men allt tyder på att det så kommer att bli. I övrigt är utvecklingsteamet dubbelt så stort jämfört med det för Bad Company 2, vilket förhoppningsvis ger DICE tillräckligt med tid att införliva alla dessa spektakulära funktioner innan det är dags för släpp någon gång under hösten.

Vi kan knappt bärga oss; kan du?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (1)