Activision presenterade under gårdagen sin finansiella kvartalsrapport som bjöd på rosor, solsken och i allmänhet glada miner.

Sarkasm åsido, det kommer tyvärr fler tråkiga nyheter - troligen släpps det inget spel från Blizzard under kalenderåret 2011. Det betyder alltså att vi inte får se Diablo 3 och inte heller StarCraft II: Heart of the Swarm förrän tidigast 2012 - även om något av dem trots allt kan dyka upp i år.

Den vaga tonen beror på att det enda Blizzard lovat är två spel innan 2013.

Det här förvånar inte mig personligen speciellt mycket då Blizzard är hyperperfektionister som ofta tar lite för lång tid på sig. Typ tolv år för lång tid, exempelvis.

Frågan är nu vad Activision ska tjäna pengar på i år? Nog för att de skär ner massor men då skrotar de också massor av titlar och studios. Blizzard, som vanligtvis är trotjänaren vid sida av giganten Call of Duty, kommer inte att dra in några jättepengar i år.

Detta i kombination med att World of Warcraft under året får ett flertal konkurrenter som seriöst kan stjäla av spelarbasen - Rift, Star Wars: The Old Republic, Guild Wars 2 för att nämna de största.

Det ser inte allt för ljust ut för Blizzard under 2011 om de inte får iväg någon av dessa titlar - och då inte heller för den slaktade kassakon Activision.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (3)