Gears of War Kinect ändrar format?

Skjut Locust som på räls

Epic Games kommande Kinect-titel, baserad på den populära serien Gears of War, blir en rälsskjutare, enligt en rapport.

Källor har nämligen meddelat Kotaku att karaktärsrörelser inte utförs av spelaren utan istället av konsolen. En rälssjkutare innebär alltså att du och din karaktär är fixerade och följer kamerans åkning och rörelser i ett förstapersonsperspektiv, precis som i den gamla serien House of the Dead eller det mer nutida Harry Potter och Dödsrelikerna.

En demo visar att man har återanvänts innehåll och händelser från Gears of War 2 men det är ännu otydligt hur slutprodukten kommer att se ut eller kontrolleras.

Kinect-versionen av Gears of War började det ryktas om redan i november förra året. Epic Games designdirektör Cliff Bleszinski twittrade då för fans om att det kommande Gears of War 3 inte skulle stödja Microsofts rörelsebaserade kontrollsystem.

Gears of War Kinect skulle först visas på Spike Video Game Awards men togs bort i sista sekund med motiveringen att "timingen inte stämde riktigt", enligt Bleszinski.

I stället dök ett varumärke för något som kallades Gears of War: Exile upp på nätet. En talesman från Epic vägrade att ge Eurogamer mer information eller klarheter kring vad det gällde och förklarade bara att "de inte har några nyheter att dela med sig just nu".

Nu när Game Developers Conference närmar sig lär fans förmodligen inte behöva vänta länge till på mer information.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (2)

About the author

Robert Johansson

Robert Johansson

Skribent

Robert slänger sig snabbt och gärna på retroutgåvor och nyversioner enligt devisen "det var bättre förr". Håller SNES varmt om hjärtat, och tycker Brütal Legend var legendariskt brutalt.

Relaterat material

FeatureTrailern - spelvärldens samhällsfara nummer ett?

Alex om ständigt krossade förväntningar i spelvärlden.

FeatureThrowback Thursday: Eternal Sonata

Så mycket mer än bara ett spel.

FeatureThe Witcher III: En värld utan kompromisser

Adam har fått chanen att intervjua Witcher-teamet om spelvärlden i deras efterlängtade rollspel.

Tävling: Vinn massor av Fallout-prylar

Prylar och loot - vi tävlar ut ett härligt Fallout-paket.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (2)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading