Crysis 2 läckte som bekant ut på diverse torrentsidor i helgen - 49 dagar innan släppdatum.

Det var en närmast komplett version som gled ut i fel händer, om än i ett tidigt stadie, enligt Crytek själva. Utvecklaren har nu även gjort ett uttalande om läckan, i vilket vd Cevat Yerli uttrycker sin besvikelse men ändå tackar för stödet från fans.

''Trots denna tråkiga händelse kan vi försäkra er att PC-spelandet är väldigt viktigt för oss och alltid kommer vara viktigt för Crytek i framtiden. Vi är fortfarande fokuserade på att leverera en riktigt bra spelupplevelse till våra äkta och ärliga fans. Jag hoppas att ni kommer att gilla Crysis 2 på PC, då vi tycker det är vårt bästa PC-spel hittills'', säger Yerli bland annat i uttalandet.

Det är alltid trevligt med en sådan försäkran då liknande händelser helt klart kan få spelutvecklare och utgivare att tänka om (vilket vår modersida diskuterar här) gällande PC-spelande.

Samtidigt är piratkopiering ytterst vanligt även på konsol och är det verkligen rätt att på sätt och vis skylla en intern läcka på pirater? De senare har ju inte hackat sig in i Cryteks Gibson, de har bara spridit materialet och tagit del utav det - läckan måste ha varit intern.

Vad tycker du? Vems fel är hela den här katastrofen, och vad kommer den att få för konsekvenser?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Christian Rydberg

Christian Rydberg

Contributor