Markus 'Notch' Persson, som vi alla känner som skaparen av spelet Minecraft, ventilerar lite nya spelidéer i en intervju med Rock, Paper, Shotgun.

Det handlar om idéer han funderar på att arbeta vidare med efter att Minecraft släpps i dess slutgiltiga version i slutet av 2011.

Den första spelidén är kring ett handelsspel i rymdmiljö, vilket skall vara i samma anda som David Brabens gamla Elite. Han tycker att de spelen som har försökt sig på att kopiera Elites koncept aldrig har lyckats fullt ut. Nu hoppas jag personligen att Notch lyckas skapa det Elite jag själv en gång satt klistrad framför vid min Amiga 500+.

Men det slutar inte där; vidare är han intresserad av att skapa en stadssimulator - dock inte som Sim City utan mer som The Sims i en stor stad i stället för i småhus.

Den sista idén han nämner är en simulator i vilken du tar dig an rollen som förbundskapten för ett fotbollslag i fantasymiljö. Så du som är trött på Zlatan och Pato kan nu kanske äntligen få byta ut dem mot en alv och ett troll istället?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (1)

About the author

Roberth Läckström

Roberth Läckström

Skribent

Har spelat sedan Vic-20:s glansdagar och anser att Benefactor är DICE:s bästa spel hittills, utan någon som helst konkurrens.